• Default
  • Engels

15-day "Masai Mara and Gorilla's" lodge group safari

Bezoek de Maasai Mara in Kenia, de berggorilla's en de chimpansees in Oeganda tijdens deze " once in a lifetime" expeditie door het authentieke Afrika. Deze reis begint met een bezoek aan de wereld beroemde Maasai Mara met z'n weidse, open vlakten vol dieren en waar met een beetje geluk de BIG FIVE word gespot. Verder een bezoek aan Lake Nakuru, een schitterend meer bekend om de duizenden flamingo's en natuurlijk ook ander Afrikaans wild. Vanuit Nakuru richting Oeganda waar de belangrijkste bezienswaardigheden worden bezocht. Tijdens de reis word o.a. een bezoek gebracht aan het Murchison Falls Nationaal Park, Lake Bunyonyi waar een gorilla trek wordt gemaakt, de stad Jinja waar de rivier de Nijl vanuit Lake Victoria begint aan de reis naar Egypte en het Budongo Central Forest reserve waar de meeste chimpansees van Oeganda leven. De reis eindigt in Nairobi.


PROGRAMMA

ALTIJD MET GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Nairobi
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar het Sentrim Boulevard hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het Sentrim Boulevard hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Overnachtingen: Sentrim Boulevard hotel in een tweepersoonskamer met badkamer
Voor meer informatie zie: www.sentrimhotels.net/sentrim-boulevard-nairobi

Dag 2 Nairobi - Maasai Mara Nationaal Reserve
Vertrek uit Nairobi na het ontbijt en rijden richting het wereld beroemde Maasai Mara Nationaal Reserve. Na aankomst bij de Maasai Mara wordt er van auto verwisseld en wordt er verder gereisd in kleinere 4x4 safari auto's. Er wordt voor vertrek uit Nairobi gevraagd een kleine reistas te pakken voor de komende twee dagen, de rest van de bagage blijft in de truck voor het vervolg van de reis. Direct na aankomst in de Maasai Mara een eerste game drive door het park op weg naar het Maasai Mara Permanent tented camp. Lunch wordt gebruikt in het camp of onderweg als picknick lunch. Overnachting in het Maasai Mara Permanent Tented Camp in een permanente safaritent. (permanent tent) (lunch, diner)

Activiteit inclusief: game drive in het Maasai Mara Reserve
Overnachting: Maasai Mara Tented Camp, tweepersoons safari tent met bedden en gedeelde douche en toilet faciliteiten
Maaltijden inclusief: lunch, diner
Afstand: ca. 240km
Voor meer informatie zie: www.keniatours.com

Dag 3 Maasai Mara Nationaal Reserve
Vandaag de hele dag game drive in het Maasai Mara Nationaal Reserve in een speciale, open 4x4 safari auto. Overnachting in het Maasai Mara Permanent Tented Camp in een permanente safaritent. (permanent tent) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: volle dag 4x4 game drive in het Maasai Mara Nationaal Reserve
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Maasai Mara Tented Camp, tweepersoons safari tent met bedden en gedeelde douche en toilet faciliteiten

Dag 4 Maasai Mara Nationaal Reserve - Lake Nakuru
Vandaag vroeg op en een laatste game drive door de Mara op weg naar de Gate. Vanaf de Maasai Mara rijden in noordelijke richting naar het Lake Nakuru Nationaal Park. Onderweg naar Lake Nakuru wordt gestopt voor een picknick lunch op een mooi plekje. Aankomst in het Lake Nakuru Nationaal Park en game drive door het park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals witte en zwarte neushoorn, leeuw, luipaard en natuurlijk talloze antilopen. Een bezoek aan het Nakuru meer met de duizenden flamingo's en pelikanen mag natuurlijk niet ontbreken. Overnachting in de Lake Nakuru of Kivu Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: game drive Maasai Mara, game drive Lake Nakuru
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Lake Nakuru Lodge of Kivu Lodge in een tweepersoonskamer en gedeelde douche en toilet faciliteiten.
Afstand: ca. 220km
Voor meer informatie zie: www.lakenakurulodge.com of www.kivuresort.co.ke

Dag 5 Lake Nakuru - Jinja
Vroeg ontbijt en vertrek naar de grens met Oeganda en de stad Jinja. Vandaag een vrij lange dag met onderweg leuke dorpjes en typisch Afrikaanse landschappen en natuurlijk het passeren van de evenaar. Jinja is de een na grootste stad van Oeganda gelegen aan het Lake Victoria. Jinja is bekend omdat hier de rivier de Nijl zijn weg van 6695 km begint naar Egypte en uiteindelijk uitmondt in de Middellandse zee. Aankomst in Jinja aan het einde van de dag en tijd om te relaxen bij het resort. Overnachting in het Eden Rock Resort in een tweepersoonskamer (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch, diner
Accommodatie: Eden Rock Resort - tweepersoonskamer met gedeelde douche en toilet faciliteiten
Afstand: ca. 450 km
Voor meer informatie zie: www.edenrocknile.com

Dag 6 Jinja - Kampala – Masindi – Murchison Falls Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Jinja en rijden naar Kampala waar de gids voor Oeganda zich bij de groep aansluit. Vanuit Kampala vertrek richting Masindi en het Murchison Falls Nationaal Park. Aankomst in de middag en na een korte briefing van de gids over de plannen voor de volgende dag, rest van de dag ter vrije besteding. Er kan een bootexcursie over de Nijl worden geboekt of lekker geluierd bij het ressort en genieten van de mooie omgeving. Overnachting in het Kabalega Resort in een tweekamer. (hotel) (ontbijt, diner)

Optionele activiteit: bootcruise over de rivier de Nijl in Murchison N.P. (US$ 80,-/US$ 100,- p.p.) incl. parkgelden
Maaltijden inclusief: ontbijt, diner
Accommodatie: Kabalega Resort, tweepersoonskamer en gedeelde douche en toilet faciliteiten
Afstand: 270 km
Voor meer informatie zie: www.kabalegaresort.com

Dag 7 Masindi (Budongo Central Forest Reserve & Murchison Nationaal Park)
Na het ontbijt kennismaking met de “chimp” gids en trek door het Budongo Forest Reserve op zoek naar chimpansees. In de midddag een bootcruise op de Nijl op zoek naar dieren. Overnachting in het Kabalega Resort in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: Chimpansee trekking met gids, bootcruise op de Nijl rivier.
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Accommodatie: Kabalega Resort, tweepersoonskamer en gedeelde douche en toilet faciliteiten
Voor meer informatie zie: www.kabalegaresort.com

Dag 8 Masindi - Kampala
Na het ontbijt nog tijd voor een optionele excursies of in het geval er de vorige dag geen geluk was bij het vinden van de chimpansee een tweede poging te doen (discretie van de gids). In de middag vertrek uit Masindi en rijden via een mooie route terug maar Kampala. Onderweg naar Kampala een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary en een Rhino walk. Aankomst in Kampala en rest van de middag ter vrije besteding in dit bruisende stadje. Overnachting in het Hillside Plaza hotel in een tweepersoonskamer met badkamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Optionele activiteit: diner in Kampala
Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch (diner voor eigen rekening)
Overnachting: Hillside Plaza Hotel Uganda in een tweepersoonskamer met badkamer
Afstand: ca. 210 km
Voor meer informatie zie: www.hillsideplazahotel.co.ug

Dag 9 Kampala - Lake Bunyonyi
Vanmorgen vroeg op en na het ontbijt vertrek richting Lake Bunyonyi. Lake Bunyonyi is een smal maar mooi meer omringd door bergen en een schitterende omgeving. Het meer is bekend om de grote hoeveelheden vogels en een grote otter populatie. Aankomst in de namiddag en rest van de middag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van deze schitterende omgeving. In de avond een briefing over de activiteit van de volgende dag. Overnachtingen in het Lake Bunyonyi Overland Resort in een tweepersoonskamer (hotel) (ontbijt diner)

Optionele activiteit: kanohuur voor boottochtje op Lake Bunyonyi ( US$ 8,- US$ 10,- p.p. per uur)
Maaltijden: ontbijt, diner
Overnachting: Lake Bunyonyi Overland Resort –tweepersoonskamer met ensuite douche en toiletfaciliteiten
Afstand: 420 km
Voor meer informatie zie: www.bunyonyioverland.com

Dag 10 Lake Bunyonyi
Vandaag is D-day.. vroeg op en klaarmaken voor de kennismaking met de met uitsterven bedreigde berggorilla. Het bezoeken van de berg gorilla's door toeristen helpt de Oegandeese regering om deze schitterende dieren te beschermen. Er is een strenge controle op het aantal vergunningen die dagelijks wordt uitgegeven en bezoekersaantallen worden gelimiteerd. Ook wordt de lokale bevolking ondersteund door het toerisme wat werkgelegenheid en opleidingen biedt waardoor ze beseffen hoe belangrijk de gorilla's zijn en in plaats van op de gorilla's te jagen nu ook het heft in handen nemen om de gorilla's te beschermen. Overnachtingen in het Lake Bunyonyi Overland Resort in een tweepersoonskamer (hotel) (ontbijt, diner)

Activiteit inclusief: Gorilla trekking
Maaltijden: ontbijt, diner
Overnachting: Lake Bunyonyi Overland Resort –tweepersoonskamer met ensuite douche en toilet faciliteiten
Afstand: ca. 125 km in kleine 4x4 voertuigen (naar startpunt van de gorilla trekking)

Dag 11 Lake Bunyonyi
Vandaag word een bezoek gebracht aan het nabij gelegen Nyombi Village, een klein Pygmee dorp. Rest van de dag ter vrije besteding bij de ressort. Overnachtingen in het Lake Bunyonyi Overland Resort in een tweepersoonskamer (hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Optionele activiteit: kanohuur voor boottochtje op Lake Bunyonyi ( US$ 8,- US$ 10,- p.p. per uur)
Activiteit inclusief: bezoek aan Pygmee dorpje in de omgeving waar kennis wordt gemaakt met de leefwijze en cultuur
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Lake Bunyonyi Overland Resort –tweepersoonskamer met ensuite douche en toilet faciliteiten

De activiteiten op dag 10 & 11 kunnen ook worden omgedraaid, waarbij het bezoek aan het Pygmee dorp op dag 10 word gedaan en de gorilla trekking op dag 11. E.e.a. hangt af van de beschikbaarheid van de gorilla permits.

Dag 12 Lake Bunyonyi - Kampala
Vertrek uit Lake Bunyonyi na het ontbijt en terug rijden naar Kampala. Na aankomst rest van de middag ter vrije besteding in Kampala. Overnachting in het Hillside Plaza hotel in een tweepersoonskamer met badkamer. (hotel) (ontbijt)

Optionele activiteiten: diner in Kampala
Maaltijden: ontbijt (lunch & diner voor eigen rekening)
Overnachting: Hillside Plaza hotel – tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 420 km
Voor meer informatie zie: www.hillsideplazahotel.co.ug

Dag 13 Kampala - Jinja
Op tijd vertrek uit Kampala en aankomst in Jinja tegen lunchtijd. Rest van de middag ter vrije besteding om excursies en activiteiten te doen in en rondom Jinja. Overnachting in het Eden Rock Resort in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, diner)

Optionele activiteiten: Nijl cruise (US$ 40,- - US$ 60,- p.p.), halve dag rafting (US$ 110,- - US$ 150,- p.p.), quadbiking
Maaltijden inclusief: ontbijt, diner
Accommodatie: Eden Rock Resort - tweepersoonskamer met ensuite douche en toilet faciliteiten
Afstand: ca. 85 km
Voor meer informatie zie: www.edenrocknile.com

Dag 14 Jinja - Eldoret (Kenia)
Na het ontbijt vertrek uit Jinja en Oeganda en rijden naar de grens met Kenia. Na de grensformaliteiten rijden naar Eldoret, een hoog gelegen stad (1200 m) met schitterden vergezichten over de Great Rift Valley. Aankomst in Eldoret en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in het Naiberi River Camp in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch, diner)

Maaltijden inclusief: ontbijt, lunch en diner
Overnachting: Naiberi River Camp - tweepersoonskamer met gedeelde douche en toilet faciliteiten
Afstand: ca. 290 km
Voor meer informatie zie: www.naiberi.com

Dag 15 Eldoret - Nairobi
Na het ontbijt vertrek uit Eldoret en rijden naar Nairobi. De reist eindigt bij het Sentrim hotel in Nairobi. Er kan een late avond vlucht worden geboekt of een extra nacht in het Sentrim hotel (ca. EUR 65,- p.p.). Transfer Sentrim hotel naar Jomo Kenyatta airport.

Maaltijden inclusief: ontbijt (lunch & diner op eigen kosten)
Overnachting: geen
Afstand: ca. 290 km

Reiscode: AOL 511


REISSOM

REISSOM 15 DAAGSE “MAASAI MARA & GORILLA'S” LODGE GROEPSSAFARI

  • €.2670,- per persoon (geldig van 01-01-2019 tot 31-12-2019) + US$ 630,- tot US$ 730,- voor de Gorilla permit

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt;
toeslag eenpersoonskamer in Nairobi van EUR 50,- p.p.
toeslag éénpersoonskamer tijdens de safari van EUR 260,- p.p.

*Bij deze safarireis wordt een “local payment” gevraagd. Deze local payment zal door de reisleiding bij aanvang van elke reis worden opgehaald en is meestal in de lokale munteenheid of US dollar. Met de local payment zal o.a. de verschillende entreegelden van de nationale parken, andere excursiegelden worden betaald.

De prijzen voor vertrek na 31-12-2019 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM/Kenya Airways vlucht vanaf Amsterdam vanaf EUR 615,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam - Nairobi - Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat natuurlijk. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
April:07, 21
Mei:05, 12, 19
Juni:02, 16, 23, 30
Juli:14, 28
Augustus:04, 11, 25
September:08, 15, 22
Oktober:06, 20, 27
November:03, 17
December:01, 08, 15, 29

Vet gedrukte data: op deze data zal de tour uitgevoerd met een extra, Duitssprekende vertaler wat kan betekenen dat er een groter aantal Duitsprekende reizigers zal meereizen. De voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels en ook de crew is Engelssprekend.

Onderstreepte data’s: op deze data is het doorgaan van de reis gegarandeerd ongeacht het aantal deelnemers.


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Transfer luchthaven Nairobi – hotel Nairobi v.v.
• Overnachtingen zoals hierboven beschreven of gelijkwaardig
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken
• Excursies zoals genoemd
• Vervoer tijdens de reis in een safari adventure truck
• Maaltijden zoals in de beschrijving
• Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
• Reisinformatie

Reissom exclusief:
• Internationale vluchten
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatiekosten
• Visumkosten Kenia en Oeganda
• Annulering/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Optionele excursies
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze comfort safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. de gemiddelde leeftijd op deze tour is 37 maar leeftijden variëren van 8 tot 70 jaar. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 20 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die vet gedrukt zijn aangegeven, tijdens deze reizen reist er een Duits sprekende vertaler mee. Daarnaast wordt de reis begeleid door 1 gecertificeerde Engels sprekende gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Voor zowel Kenia als Oeganda is een visum verplicht. U dient deze voor aanvang van de reis te regelen bij het betreffende consulaat. Hiervoor moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis (onder voorbehoud, check met consulaat). Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek de Maasai Mara in Kenia, de berggorilla's en de chimpansees in Oeganda tijdens deze " once in a lifetime" expeditie door het authentieke Afrika. Deze reis begint met een bezoek aan de wereld beroemde Maasai Mara met z'n weidse, open vlakten vol dieren en waar met een beetje geluk de BIG FIVE word gespot. Verder een bezoek aan Lake Nakuru, een schitterend meer bekend om de duizenden flamingo's en natuurlijk ook ander Afrikaans wild. Vanuit Nakuru richting Oeganda waar de belangrijkste bezienswaardigheden worden bezocht. Tijdens de reis word o.a. een bezoek gebracht aan het Murchison Falls Nationaal Park, Lake Bunyonyi waar een gorilla trek wordt gemaakt, de stad Jinja waar de rivier de Nijl vanuit Lake Victoria begint aan de reis naar Egypte en het Budongo Central Forest reserve waar de meeste chimpansees van Oeganda leven. De reis eindigt in Nairobi.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 20/24 stoelen en in sommige parken een speciaal 4x4 safari voertuig. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 8 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in kampeer en kookdiensten.

Overnachtingen:
In eenvoudige hotels en permanent tented camps. Op aanvraag een tweepersoons bed of twee aparte bedden en meestal met privé badkamer met douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 14x ontbijt, 8x lunch en 11x diner inbegrepen.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg p.p. Voor overdag in de auto is het makkelijk om een klein rugzakje te hebben voor de gebruikelijke spulletjes als zonnebrand crème, flesjes water, zonnebril etc.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

https://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Starting at € 2670 p.p.
+ US$ 630,- tot US$ 730,- voor de Gorilla permit incl. transfer, overnachtingen, maaltijden, excursies, vervoer met gids, reiscode: AOL 511

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Read more about our cookie usage at our Cookies page.