• Default
  • Engels

15 daagse Oost Afrika migratie route safari reis

Een veelzijdige, kleinschalige groep safari met naast bezoeken aan wildparken ook aandacht voor de cultuur van Tanzania en Kenia zoals kennismaking met de lokale bevolking. Tijdens deze reis worden game drives gemaakt in het Tarangire Nationaal Park, het Lake Manyara Nationaal Park, Lake Victoria, het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongoro Krater. In Kenia worden het wereldberoemde Masai Mara Game Reserve bezocht en het aan de voet van de Kilimanjaro gelegen Amboseli Nationaal Park. Een bezoek aan Karen Blixen museum en het dieren weeshuis in het Nairobi Nationaal Park mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur met o.a. een bezoek aan een lunch bij mensen thuis in een dorp, de Hadzabe Bushmen stam, de Datoga stam en de trotse Masai stam.

15 daagse Oost Afrika migratie route safari reis

  • Minimaal 4 / Maximaal 12 personen - kleinschalige comfort groepssafari

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst luchthaven Arusha
Na aankomst op de luchthaven van Arusha en na de douaneformaliteiten verwelkoming en transfer naar het overnachtingadres. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er tijd om de omgeving van de lodge te verkennen, een duik te nemen in het zwembad en de lunch (eigen kosten). Overnachting in de Moivaro Coffee Plantation Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (logies, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamers met ensuite badkamer, restaurant, bar en zwembad.
Voor meer informatie: www.moivaro.com

Dag 2 Arusha – Tarangire Nationaal Park
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit de lodge en rijden naar Arusha stad. Hier worden wat laatste boodschapjes gehaald door de gids en is ook gelegenheid om privé wat drankjes en snacks in te kopen. Hierna vertrek uit de bewoonde wereld en rijden richting het Lake Manyara Nationaal Park. Aankomst in het Lake Manyara Nationaal Park rond lunchtijd en picknicklunch op een mooi plekje. Na de lunch een eerste game drive door het Lake Manyara Nationaal Park dat bekend staat om grote hoeveelheid flamingo’s en de boomklimmende leeuwen. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknick lunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 200 km // 4-5 reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.riftvalleylodge.co.tz

Dag 3 Lake Manyara Nationaal Park
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan het dorpje Mto-wa-Mbu met eerst een bezoek aan de lokale markt en daarna een bezoek aan een Chagga stam die bekend zijn om de traditionele manier van bananen bier produceren. Ook worden er een aantal boerderijen van Chagga families. Op de boerderijen worden de verschillende soorten fruit en groenten en hun groeiwijzen getoond en wordt het genieuze irrigatiesysteem bekeken. Hierna rijden naar een nabijgelegen lokaal restaurant waar een heerlijke “homecooked”lunch word geserveerd. Na de lunch terug naar de lunch voor wat tijd om te relaxen. In de namiddag word een bezoek gebracht aan een tehuis voor gehandicapte kinderen en een kleine lokale school. Omdat Engels talige (lees) boeken, pennen, schrijfpapier ect meestal niet voorhanden is het leuk om vanuit Nederland spulletje mee te neen voor deze kinderen, liever geen snoep en dergelijke zaken. in de namiddag, als het vee binnen wordt gehaald, een bezoek gebracht aan een Maasai Kraal waar u een kijkje krijgt in het dagelijks leven van deze Nomaden stam. Daarna terug naar de lodge. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, lunch bij lokale “mama”, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer

Dag 4 Lake Manyara Nationaal Park – Tarangire Nationaal Park
Vanmorgen na het ontbijt vertrek richting het Tarangire Nationaal Park. In het Tarangire Nationaal Park wordt een volle dag game drive gedaan met rond lunchtijd en picknicklunch op een mooi plekje. Het Tarangire Nationaal Park staat bekend om zijn schitterende Baobab bomen en een grote olifanten populatie. Overnachting in de Rift Valley Photographic Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknick lunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca. 130 km // 2-3 reizen exclusief game drives
Voor meer informatie zie: www.riftvalleylodge.co.tz

Dag 5 Lake Manyara Nationaal Park – Ngorongoro – Serengeti Nationaal Park
Op tijd vertrek voor een voor een game drive in de Ngorongoro Krates Nationaal Park, een klein paradijs op aarde. Picknick lunch op de Lerai picknickplaats aan de Hippo Pool. Na de lunch vertrek uit de Ngorongoro en rijden naar het wereld beroemde Serengeti Nationaal Park met z’n uitgestrekte savannes. Op weg naar de lodge een eerste game drive door het park. Overnachting in de Kisura Kenzan Tented Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons luxe safaritent met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: tented Camp in luxe safari tenten met badkamer
Afstand: ca 400 km // 6-7 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.kenzanluxurycamp.com/camp/kisura-serengeti-tented-camp.html

Dag 6 & 7 Serengeti Nationaal Park
Dag 6: Vandaag een volle dag game drive naar het centrale deel van het Serengeti Nationaal Park dat gekenmerkt wordt door uitgestrekte graslanden en waar grote kudde van wildebeest of gnoes en zebra voorkomen. Vanwege de aanwezigheid van die grote hoeveelheden hoefdieren zijn er in deel van de Serengeti hier veel hongerige roofdieren te vinden zoals de leeuw, de luipaard, de cheeta en de hyena die hopen op een makkelijk maaltje en altijd op de uitkijk zijn naar zwakke of jonge dieren die een makkelijk prooi zijn. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Dag 7: Vandaag een volle dag game drive in de westelijke corridor, het deel van de Serengeti dat bekend staat om de jaarlijkse trek van de wildebeesten tussen de Serengeti en de Masai Mara in Kenia. Elk jaar tussen februari en mei trek teen grote kudde van meer van een miljoen wildebeesten vanuit de Masai Mara naar de Serengeti op zoek naar groener gras aan de andere kant van de Mara rivier. Andere dieren die voorkomen in de Serengeti zijn de zebra, de Thompson gazelle, de impala, de Grant’s gazelle en de buffel. Overnachting in het Kisura Kenzan Tented Safari Camp (of gelijkwaardig) in luxe tweepersoonssafari tenten met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner).

Dag 8 Serengeti Nationaal Park – Lake Victoria
Na het ontbijt vertrek uit het Kisura Kenzan Tented Camp en rijden naar Lake Victoria. Onderweg dorpjes van de Sukuma stam, een verzamel en herders stam. Een picknick lunch wordt genuttigd op een mooi plekje onderweg. De middag is ter vrije besteding om te relaxen of om een wandeling te maken langs de oever van Lake Victoria. Overnachting in Speke Bay Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 250 km // 4-5 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.spekebay.com

Dag 9 Lake Victoria – Masai Mara
Vanmorgen na het ontbijt een bootexcursie naar een van de lokale vissersdorpjes. Daarna vertrek uit Lake Victoria en Tanzania en rijden naar het wereld beroemde Masai Mara Game Reserve., land van de Masai stam en jaarlijks het toneel van de wildebeest migratie. Aankomst bij de lodge en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in het Mara Eden Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons luxe safaritent met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer
Afstand: ca 270 km // 6-8 uur reizen (afhankelijk van grensovergang)
Voor meer informatie zie: www.maraedensafaricamp.com

Dag 10 – Masai Mara
Volle dag game drive in de Masai Mara op zoek naar de Big Five en natuurlijk de krokodillen en nijlpaarden in de Mara rivier. Op een mooi plekje in het park een picknick lunch. Overnachting in het Mara Eden Safari Camp (of gelijkwaardig) in een tweepersoons luxe safaritent met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoons luxe safari tent met ensuite badkamer

Dag 11 Masai Mara - Nairobi
Vanmorgen na het ontbijt vertrek uit de Masai Mara en rijden naar Nairobi. In de middag tijd om de stad Nairobi te bezoeken en als er tijd voldoende is een bezoek te brengen aan het Kazuri Beads Centre. Kazuri betekend klein en prachtig en beschrijft de unieke handgeschilderde, keramieken kralen die hier door lokale vrouwen worden gemaakt. Na het bezoek aan Nairobi rijden naar het hotel. Aankomst bij de lodge en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in het Eka hotel (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: hotel: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 280 km // 5-6 uur reizen (afhankelijk van grensovergang)
Voor meer informatie zie: www.ekahotel.com

Dag 12 Nairobi – Amboseli Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit het hotel en rijden naar een rustige groene wijk van Nairobi waar het Karen Blixen museum is gevestigd. Karin Blixen, een Deense barones, wiens levensverhaal is verfilmd in de film Out of Africa met acteurs Robert Redford en Meryl Streep. Het museum is gevestigd in het prachtige “farmhouse” waar Karen Blixen woonde van 1917 tot 1931. Na het bezoek aan Karen rijden naar het “Giraffe Centre en het Daphne Sheldrick Animal Orphanage, een “weeshuis” voor dieren die door de moeder zijn verlaten of waarvan de moeder is overleden. Rond 11.00 worden de kleine weesdieren naar het centrum gebracht voor een modderbad. Voor een uur mogen de dieren van dichtbij benadert worden en soms aangeraakt. Hierna een picknick lunch en daarna rijden in oostelijke richting naar het Amboseli Nationaal Park. Aankomst in het Amboseli Nationaal Park en onderweg naar het camp een eerste game drive door het Park. Overnachting in het Kibo Safari Camp in een tweepersoons luxe safaritent met badkamer. (ontbijt, picknick lunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 240 km // 4-5 uur reizen inclusief game drive
Voor meer informatie zie: www.kibosafaricamp.com

Dag 13 Amboseli Nationaal Park
Vandaag een volle dag game drive in het Amboseli Nationaal Park met ergens op een mooi plekje met in de achtergrond de witte top van de Kilimanjaro een picknick lunch. Na de game drive terug naar de lodge voor diner. Overnachting in het Kibo Safari Camp in een tweepersoons luxe safaritent met badkamer. (ontbijt, picknick lunch, diner)

Dag 14 Amboseli Nationaal Park - Arusha
Na het ontbijt vertrek uit het Kibo Safari Camp en rijden naar de grens met Tanzania. Onderweg een stop bij de Marangu watervallen voor een wandeling naar de top. Daarna via Mosi rijden naar de lodge nabij het Internationale vliegveld. Overnachting in de Moivaro KIA Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer. (ontbijt, picknicklunch, diner)

Overnachting: lodge: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: ca 170 km // 4-5 uur reizen (afhankelijk van de grensovergang)
Voor meer informatie zie: http://www.moivaro.com/lodges/tanzania/kia-lodge/

Dag 15 Aruha
Vandaag de laatste dag van de safari. De reis eindigt na het ontbijt. In de loop van de dag transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis (of naar Zanzibar voor een verlenging van een paar dagen aan het strand). Einde arrangement (ontbijt) (voor verlengingsmogelijkheden zie hieronder)

Reiscode: AOL 708


REISSOM

REISSOM 15 DAAGSE “OOST AFRIKA MIGRATIE ROUTE” KLEINSCHALIGE GROEPSAFARI:

  • €. 4780,- per persoon (geldig van 01-01-2019 tot 31-12-2019)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers in een tweepersoonskamer, voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer EUR 890,- p.p.


De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar. Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Tanzania of Kenia dan kan dat. Voorafgaand aan deze reis kunt u een aantal nachten verblijven in Arusha om te acclimatiseren, extra overnachting kost ca. EUR 120,- per persoon. Na de safari is het heerlijk relaxen aan het strand van Zanzibar of als u nog niet genoeg heeft van de safari kunt u deze reis verlengen met een safari in Kenia of in het zuidelijk deel van Tanzania. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: Vlucht met KLM van Amsterdam naar Arusha vanaf EUR 725,- per persoon inclusief luchthavenbelasting.

Vertrekdata 2019:
Maart:19
April:15
Mei:09F, 20D
Juni:16
Juli:01, 16, 28D
Augustus:01F, 16
September:01, 16
Oktober:01, 16
November:06, 28
December:20

D = op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.
Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
F = op deze vertrekdatum reist er een extra Franssprekende reisleider mee, de reis is tweetalig Engels/Frans


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Transfer luchthaven – hotel Arusha visa versa
• Overnachtingen in lodges, hotels en safaricamps zoals beschreven (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamer/tent met ensuite badkamer
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken
• Excursies zoals genoemd onder inclusief
• Vervoer tijdens de reis in een Toyota minibus of een Toyota Landcruiser
• Maaltijden zoals in de beschrijving en koffie en thee tijdens de maaltijden
• Begeleiding van een professionele Engels/Duits/Frans sprekende gids

Reissom exclusief:
• Vluchten
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Overige maaltijden
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze comfort Tanzania safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. min. 4 / max. 12 deelnemers. GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 DEELNEMERS

Migratie:
Van december tot en met april verspreid de migratie van de wildenbeest zich over de zuidelijke vlakten van de Serengeti. Afhankelijk van de regenval verplaatsen de dieren zich van de Gol Kopjes in het oosten naar de Moru Kopjes in het westen van het park. Dit gebied is gemakkelijk toegankelijk vanuit het centraal gelegen Seronera. Tussen mei en augustus verplaatst de migratie zich langzaam door de western corridor naar de Ikoma en Grumeti Wildlife Managment gebieden. Deze gebieden zijn gelegen buiten het Serengeti Park maar er zijn geen hekken en de diren kunnen zich vrijelijk bewegen. Van september tot eind november, tijdens de korte regenperiode verplaatsen de dieren zich naar het Masai Mara Game reserve in Kenia, de zogenaamde TREK over de Mara Rivier, bekend van de vele natuurfilms.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een D en F, op deze gidsen gaat er een Duitsprekende of extra Franssprekende gids mee). De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Tanzania en Kenia een toeristenvisum nodig. Ook dienen er nog tenminste 3 lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud)

Hoogtepunten tijdens de reis:
Tijdens deze safari bezoekt u de hoogtepunten van Tanzania en Kenia met bezoeken aan het Tarangire Nationaal Park, het Lake Manyara Nationaal Park, Lake Victoria, het Serengeti Nationaal Park, het Masai Mara Game reserve, Nairobi, het Amboseli Nationaal Park, de Marangu watervallen en de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur met o.a. een bezoek aan een lokale school, een weeshuis, lunch bij mensen thuis in een dorp, de Hadzabe Bushmen stam, de Datoga stam en Maasai stam.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per custom made Toyota Landcruiser 4x4 met 12 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft, een muzieksysteem en airconditioning. Imperiaal en aanhanger voor bagage.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Vanaf 65 jaar is er voor deze reis een medisch certificaat van gezondheid nodig die u via uw huisarts kunt verkrijgen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel.

Overnachtingen:
14 overnachtingen in middenklasse lodges en safari camps.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden de maaltijden verzorgd in de restaurants van de accommodaties en worden er vanuit de lodges picknick lunches meegenomen voor gebruik onderweg. Tijdens deze reis zijn 14x ontbijt, 13 lunch en 14x diner inbegrepen in de reissom.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. De meeste lodges bieden de mogelijkheid aan voor het wassen van de kleiding tegen betaling van een klein bedrag. De bagage van 12kg is exclusief fotomateriaal en een klein rugzakje voor in de auto voor overdag.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

https://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 4780 p.p.
incl. gids, vervoer in mini bus of 4x4, transfers, overnachtingen, entreegelden, maaltijden, reiscode: AOL 708

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina