• Default
  • Engels

22 daagse autorondreis NATUURLIJK NAMIBIË

Een individuele reis met overnachtingen in kleinschalige B&B’s, Lodges en Guesthouses op unieke locatiesEen individuele reis met overnachtingen in kleinschalige B&B’s, Lodges en Guesthouses op unieke locaties.

Een veelzijdige reis met alle hoogtepunten van Namibië. Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan de Kalahari woestijn, de Fish River Canyon, de wilde paarden bij Aus en de rode duinen van de Sossusvlei. Duitse invloeden zijn te zien in het kustplaatsje Swakopmund en schitterende rotsschilderingen bij Twyfelfontein. Natuurlijk een bezoek aan het Etosha Nationaal Park en als afsluiting cheeta’s en het Waterberg Plateau.

Een veelzijdige reis met alle hoogtepunten van Namibië


PROGRAMMA

Individuele reis met overnachtingen in kleinschalige B&B’s, Lodges en Guesthouses op unieke locaties

Dag 1-Windhoek
Verwelkoming in Namibië en na de douaneformaliteiten in ontvangst nemen van de huurauto. Rijden naar het guesthouse in Windhoek (met natuurlijk een goede routebeschrijving van ons). Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Londiningi guesthouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Olive Grove guesthouse in een tweepersoons luxury kamer op basis van logies en ontbijt
C. The Olive All Suite hotel in een tweepersoons junior suite op basis van logies en ontbijt

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, bekend om zijn Duits koloniale invloeden die terug te vinden zijn in het straatbeeld van Windhoek. Alhoewel Windhoek geen wereldstad is, zijn er toch nog een aantal interessante historische gebouwen zoals het Christus Kirche, Alte Feste en de Clock Tower. Een bezoek aan het Alte Feste en State Museum of het Bushmen Art Museum zijn ook interessant. Vanuit Windhoek kunt u ook een bezoek brengen aan het Daan Viljoen Game Park waar u kunt kennismaken met enkele van de wilde dieren van Namibië. Vele wandelmogelijkheden. Windhoek is de enige plaats in Namibië waar (bijna) alles te krijgen is: goede medische voorzieningen, banken, ambassades, winkels, auto-onderdelen, etc.

Voor meer informatie zie: www.londiningi.com - www.olivegrove-namibia.com - www.theolive-namibia.com

Dag 2-Windhoek – Mariëntal (ca. 260 km ( 3 ½ uur rijden)
Vertrek uit Windhoek en rijden in zuidelijke richting naar Mariëntal. Rest van de dag te vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving, excursies te en foto’s te maken. Alle drie de accommodaties beschikken over een zwembad en diversiteit aan excursies worden aangeboden zoals game drives, sunset drive, een cheeta hencounter, mountainbiking en diverse wandelroutes. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Kalahari Anib Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Bagatelle Kalahari Game Ranch in een strohbale chalet op basis van logies, ontbijt en diner
C: Kalahari Red Dunes Lodge in een luxury chalet op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.gondwana-collection.com - www.bagatelle-kalahari-gameranch.com - www.redduneslodge.com

Dag 3-Mariëntal
Volle dag om te genieten van de omgeving en excursies te maken. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Kalahari Anib Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Bagatelle Kalahari Game Ranch in een strohbale chalet op basis van logies, ontbijt en diner
C: Kalahari Red Dunes Lodge in een luxury chalet op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 4-Mariëntal – Fish River Canyon (ca. 430 km (5 ½ uur rijden)
Vertrek na het ontbijt en via Keetmanshoop, waar een stop kan worden gemaakt voor een bezoek aan het Quiver Tree Forest, rijden naar de Fish River Canyon. Naast het luieren langs het zwembad zijn er natuurlijk nog andere activiteiten. Wandelen, paardrijden en een vlucht over de Fish River Canyon behoren tot de mogelijkheden. De Fish River Canyon, één van de grootste canyon’s ter wereld, is een ontzagwekkend schouwspel der natuur. Diep op de bodem van de canyon loopt een beroemd wandelpad (niet toegankelijk meer), de Fish River Canyon Trail. Naar men zegt is deze vijfdaagse wandeling de zwaarste in Zuidelijk Afrika (vooral door de hitte) en dat wil wat zeggen. Een wandeling op de bodem van de canyon kan vanuit Ai-Ais worden gemaakt maar word afgeraden in de maanden december tot februari. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Cañon Roadhouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Cañon Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Fish River Lodge in een tweepersoons luxe kamer op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.gondwana-collection.com - fishriverlodge-namibia.com - www.gondwana-collection.com

Dag 5-Fish River Canyon
Dag ter vrije besteding om de Fish River Canyon en de omgeving te verkennen. Alle drie de accommodaties bieden excursies aan en ook privé kunnen verschillende plaatsen worden bezocht zoals de Ai-Ais hotspring, het Hobas uitzichtpunt.
Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Cañon Roadhouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Cañon Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Fish River Lodge in een tweepersoons luxe kamer op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 6-Fish River Canyon – Aus (ca. 250 km // ca. 3 ½ - 4 uur rijden)
Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden in noordelijke richting door kleine dorpjes als Seeheim en Aus op weg naar de overnachtingplaats van vandaag, de Klein Aus Vista Desert Horse Inn, gelegen in het Aus gebergte en grenzend aan het Namib Naukluft Park en het Sperrgebiet waar de Namib Desert Horses vrij ronddwalen. Aankomst in de namiddag en rest van de middag om te genieten van de schitterende omgeving. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan Luderitz of de “Ghosttown” Kolmanskop. Natuurlijk onderweg opletten en uitkijken naar de Namib Desert Horse. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Klein Aus Vista Desert Horse Inn in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Eagles nest chalets in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Eagles nest chalets in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Voor meer informatie zie: www.klein-aus-vista.com - www.gondwana-collection.com

Dag 7-Aus
Volle dag om de omgeving te verkennen en eventueel een uitstapje te maken naar Kolmanskop (oud mijnwerkersstadje, nu onbewoond spookstadje/openlucht museum), bezoek aan Luderitz en natuurlijk om de wilde paarden te zoeken. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Klein Aus Vista Desert Horse Inn in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Eagles nest chalets in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Eagles nest chalets in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt

Extra Informatie:
Gondwana Sperrgebiet Rand Park; (510 km², 3 km ten westen van Aus)
Garub / Wild Horses; (20 km van Gondwana Sperrgebiet Rand Park)
Ghost Town' Kolmanskop; (45 minutes vanaf Gondwana Sperrgebiet Rand Park)
Aus; (3 km from Gondwana Sperrgebiet Rand Park)
Lüderitz; (1 hour vanaf Aus)

Dag 8-Aus - Sesriem (ca. 350 km // 5 - 5 ½ uur rijden)
Op tijd vertrek uit Aus en rijden naar Sesriem en de Sossusvlei. Onderweg kan een stop worden gemaakt in Helmeringhausen, een leuk klein dorpje in de middle of nowere met een museum(pje) en een winkeltje en restaurant. In de middag kan nog een bezoek worden gebracht aan Sesriem (zonsondergang) (hier kun je ook al meteen een kaartje kopen voor de volgende ochtend zodat je meteen door kunt rijden s’ morgens. Het kan namelijk nogal druk zijn s’ morgens want iedereen wil met zonsopgang in het Park zijn). Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Desert Camp in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner
B: Desert Homestead Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner
C: Sossusvlei Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.desertcamp.com - www.deserthomesteadlodge.com - www.sossusvleilodge.com

Sossusvlei vormt samen met het Etosha Nationaal Park de twee belangrijkste toeristische attracties van Namibië. De Sossusvlei is een opgedroogd meertje (dat alleen bij buitengewone regenval onder water komt te staan) te midden van de beroemde en veel gefotografeerde dieprode, steile zandduinen van de Namib woestijn. De vlei ligt in het Namib Naukluft National Park, een enorm uitgestrekt gebied vol met soortgelijke duinen en de reden dat Sossusvlei zo bekend is geworden is eigenlijk alleen maar omdat deze vlei zo toegankelijk is, naar lokale begrippen dan, want de vlei ligt 60km binnen het park met de laatste 5km alleen toegankelijk voor wandelaars of 4x4 voertuigen. Toegang is via het Parkraad kantoor bij Sesriem, zo genoemd omdat de rondtrekkende Afrikaner boeren die in dit gebied aankwamen zes aan elkaar geknoopte leidsels/riemen (van de ossenwagen) nodig hadden om emmers met water uit de put te kunnen halen.

Het spectaculaire duinenlandschap is zeer fotogeniek en in verband met de mooie bochtige schaduwen op de rode duinen is de beste tijd om te fotograferen vroeg in de morgen en/of tegen zonsondergang. De hekken naar het kantoor gaan echter pas open bij zonsopgang, u moet dan eerst een "permit" kopen, en vervolgens is het nog wel een uurtje rijden naar het parkeerterrein (zonder stoppen), en dan nog 5km lopen of rit per 4x4. De zonsopgang zelf zult u dus missen maar absoluut niet getreurd, de schaduwen zijn zeker nog mooi tot een uur of 11.00 en vanaf ca. 15.00 uur opnieuw. Indien u kampeert op het zeer populaire kampeerterrein net binnen het Sesriem hek, kunt u wel al voor zonsopgang op weg naar de vlei. Onderweg zijn er enkele bekende stopplaatsen waaronder de Sesriem Canyon (toegankelijk direct links bij het kantoortje), Elim en Dune 45.

Indicatie toegangsprijzen Sossusvlei per dag: N$80 per persoon plus N$10 voor de auto. Aan het einde van de verharde weg is een parkeerterrein voor normale voertuigen en probeer echt niet verder te rijden zonder 4x4 want u komt al na enkele minuten gegarandeerd vast te zitten. Het is 5km lopen naar de vlei en er zijn ook "shuttle services" in 4x4 voertuigen (heen en terug; kosten ca. N$ 160 pp). U kunt uiteraard ook bij het eerste parkeerterrein blijven want ook daar zijn de duinen imposant. U mag overal in het gebied lopen maar alleen op gemarkeerde paden rijden.

Omdat Sossusvlei zeker in het hoogseizoen en later op de dag relatief druk kan zijn, worden andere vlei’s, zoals Hidden Vlei (vanaf het eerste parkeerterrein) en Dead Vlei (bijna aan het einde van het 4x4 pad links), steeds populairder. De laatste is wellicht nog mooier dan de Sossusvlei. Aan het einde van het 4x4 zandpad is een ruim gebied om te parkeren (met acacia‟s). Van hieruit kunt u de Sossusvlei (rechtdoor) of Nara Vlei (rechts van Sossusvlei) inlopen. De echte sport is natuurlijk over de kam van een van de steile duinen naar boven te lopen, voor een fraai uitzicht over de uitgestrekte woestijn en duinenrijen die voor degenen die beneden blijven onzichtbaar blijven. Er zijn bij beide parkeerterreinen toiletten (zonder water en papier!).
Verder zijn er in het park geen voorzieningen dus van tevoren tanken, water en eventueel eten meenemen en verder hoed en zonnebrandcrème. Bij het kampeerterrein van Sesriem is een kampwinkel maar deze heeft alleen een zeer basale voorraad (water, blikjes, geen verse dingen; soms is er brood bij de kiosk) Vlak bij de ingang is een tankstation. Hier kunt u naast tanken, ook broodjes voor de lunch halen en er zijn computers beschikbaar met internet.

Dag 9-Sesriem
Volle dag in het Namib Naukluft Nationaal Park met een bezoek aan Dune 45 (bekend om de foto’s van mensen die tegen een over een steile duinrand lopen) en natuurlijk een bezoek aan Dead Vlei. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Desert Camp in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner
B: Desert Homestead Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner
C: Sossusvlei Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 10-Sesriem - Swakopmund (ca. 350 km // ca 5 – 5 ½ uur rijden)
Vertrek uit Sesriem en rijden via het plaatje Solitaire (what’s in a word) en de Kuiseb Canyon naar het kustplaatsje Swakopmund. De Kuiseb Canyon is een schitterend gebied met prachtige geologische vergezichten. Dit gebied is het leefgebied van een aantal aan dit barre landschap aangepaste diersoorten als de springbok, de oryx, de struisvogel en de bergzebra. De Kuiseb Canyon is een schitterend gebied met prachtige geologische vergezichten. Rest van de namiddag ter vrije besteding om Swakopmund te verkennen. Swakopmund is een provinciaals aandoend stadje met stevige Duitse invloeden en is een foerage plaats voor reizigers en er kan van alles geregeld worden zoals het repareren van auto‟s en camera‟s, doktersbezoek, etc. Hier komen tijdens de zomervakantie de "Windhoekers" logeren om zo de snikhete hoofdstad te ontlopen. De oceaan is vooral geschikt voor zeevissers want het water (onder invloed van de Zuidpool) is te koud om in te zwemmen.

In de omgeving zijn vele actieve sporten te beoefenen bijvoorbeeld surfen op de duinen, quadbiking, paardrijden etc. Het hele gebied is uniek in de wereld door de tegenstelling van de droge, lege en tot vlak langs het water nog zeer hete woestijn in prachtige rode en gele tinten, met de ijskoude azuurblauwe oceaan. Het is vaak mistig in dit gebied, de enige overlevingskans voor bijvoorbeeld de Welwitschia mirabilis, Namibië‟s bekendste plant die ten oosten van Swakop te bezichtigen is. De plant heeft slechts twee bladeren, die enkele meters lang kunnen worden en omgekruld in het zand liggen. De Welwitschia kan wel 1000 jaar oud worden! Ze groeien buitengewoon langzaam en vermenigvuldigen zich slechts met moeite. Botanisten studeren al decennia op hun nog steeds niet totaal begrepen gave om in bijna totale droogte te overleven. Men denkt dat ze jaren lang van alleen wat zeemist kunnen leven. Om de Welwitschia te bezichtigen heeft u een permit nodig van de Swakopmund Tourist Office. De route zelf is langs de D1991 (vanaf de C28). Let op: Welwitschia zijn ook te zien in het Versteende Woud waar er overigens wel iets meer water is dan in dit gebied, namelijk het noordelijk deel van het Namib Naukluft National Park. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Sea Breeze guesthouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Cornerhouse guesthouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Desert Breeze in een tweepersoonsbungalow op basis van logies en ontbijt

Voor meer informatie zie: www.seabreeze.com.na - www.cornerstoneguesthouse.com - www.desertbreezeswakopmund.com

Dag 11-12 Swakopmund
Volle dag in en rondom Swakopmund. Er kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Swakopmund, de zeehonden kolonie bij Cape Cross en er kunnen diverse georganiseerde excursies worden gemaakt zoals bijvoorbeeld een 4x4 excursie naar Sandwich Harbour of een boottocht op zoek naar dolfijnen en walvissen (www.sandwich-harbour.com) beide van te voren reserveren aanbevolen). Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Sea Breeze guesthouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
B: Cornerhouse guesthouse in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Desert Breeze in een tweepersoonsbungalow op basis van logies en ontbijt

Full Day Sandwich Harbour 4x4 Excursion
Sandwich Harbour, part of the Namib Naukluft Park, is a place many have heard of but very few have ever visited. Giant sand dunes run straight into the ocean, creating breathtaking sceneries and unique landscapes, just waiting to be discovered! Our tour starts every morning at 10h00 at the Sandwich Harbour 4x4 office in Walvis Bay. After a short break at the Walvis Bay Lagoon to see masses of flamingoes, the drive to Sandwich takes us to the first dunes and the Kuiseb river delta, a dry riverbed where the odd springbok may still be seen. Beautiful dunes have to be crossed to get to Sandwich Harbour. If weather and tides allow, we will drive right to the Sandwich Harbour Lagoon, one of Southern Africa’s richest and unique wetlands. Wedged between the sea and the Namib Dunes, potable water seeping from the underground aquifer sustains the freshwater
vegetation at the base of the dunes. If our vehicles cannot drive all along the beach to get to Sandwich Harbour because of the tides, you will have the time to walk 4-5 km. Alternatively, you will get a chance to see the lagoon area from one of our many
beautiful lookout spots. When it becomes time to enjoy something to eat, your guide simply finds a suitable place to stop and serves a light lunch including a selection of snacks, salad, bread, and fresh fruit with sparkling wine, oysters and drinks. We usually do this on top of a high dune overlooking the Atlantic Ocean, or on the beach. A folding table, chairs and a tablecloth come out, and we are ready to serve! The route homewards will be done testing the power of the vehicles on the dunes, the highlight being the 65m high Roaring Dune, giving you exceptional viewpoints on the return to Walvis Bay by 16h30.

Dag 13-Swakopmund – Twyfelfontein (ca. 354 // 4 ½ - 5 uur rijden)
Vertrek uit Swakopmund en via Cape Cross (zeehonden kolonie) Uis en de Brandberg rijden naar Khorixas. De middag is om te relaxen bij de Lodge. ‘s Ochtends eventueel een bezoek brengen aan de Cape Cross Pelsrobben Kolonie. Ca. 46km ten noorden van Hentiesbaai en 114km ten noorden van Swakopmund langs de C34 is een makkelijk toegankelijke kolonie van duizenden Zuid-Afrikaanse pelsrobben, de Arctocephalus pusillus pusillus. Deze fraaie naam mag niet verhullen dat de kolonie omgeven is door een verschrikkelijke stank van vis en poep, maar indrukwekkend is het wel, en na een half uurtje went het enigszins. De kolonie telt afhankelijk van de tijd van het jaar naar schatting vele tienduizenden dieren die op het strand en vooral ook in de indrukwekkende golven uitstekend te zien zijn. U kunt tot op minder dan 2 meter naderen (een muurtje houdt de logge dieren tegen). Er is van alles te zien. Verdwaalde baby’s, zogende moeders, vechtende vaders die hun harems beschermen (de mannetjes vertoeven vaak maanden op zee om hun geslonken vetvoorraad aan te vullen). Let op eventuele jakhalzen en heel soms hyena‟s die de kolonie afstruinen op zoek naar dode baby‟s en vis. Langs de randen van de kolonie, waar meestal de "alleenstaande mannetjes" zich ophouden, zijn de muurtjes niet langer effectief en daar kunt u beter niet te dichtbij komen. Vergeet ook niet het toilet bij het toegangskantoortje te gebruiken want het toilet op het strand wordt bezet gehouden door zeehonden. De kolonie is onderdeel van een beschermd gebied en er geldt een kleine toegangsprijs. U kunt hier tevens een kopie van het kruis bezichtigen dat in 1485 werd opgericht door de Portugese Diego Cão, de eerste Europeaan die zo ver naar het zuiden aan Afrikaanse wal ging. Het park is formeel van 08.00 – 17.00 uur open. Entree op dit moment ca. N$40 pp en N$ 10 per auto. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Damara Mopane Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.
B: Vingerklip Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies ontbijt en diner
C: Camp Kipwe in een tweepersoonsbungalow op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.gondwana-collection.com - www.vingerklip.com.na - www.kipwe.com

Dag 14-Twyfelfontein
Dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Damara Mopane Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt.
B: Vingerklip Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite bakdamer op basis van logies ontbijt en diner
C: Camp Kipwe in een tweepersoonsbungalow op basis van logies, ontbijt en diner

Twyfelfontein rotsgravures – aan het einde van de D3214. Dit rotsachtige gebied herbergt een van de grootste concentraties San (Bosjesman) rotstekeningen/gravures van Afrika. U kunt hier voorbeelden zien van dieren, dierensporen, mensen en geometrische motieven die in de rotsen zijn getekend (eigenlijk gekrast). Op de panelen staan zelfs pinguïns en zeehonden afgebeeld die ooit door de San werden opgetekend na verre jaagtochten. Helaas is het gebied niet langer individueel te bezoeken, dit om beschadigingen te voorkomen en om broodnodige werkgelegenheid te scheppen. Bij aankomst krijgt u een lokale gids mee die u voorgaat voor een wandeling van een half uur of een heel uur langs een serie duidelijke voorbeelden. Indicatie entreekosten N$ 30 pp plus N$ 10 per voertuig. De gids zelf kost niets – fooien uiteraard zeer welkom.

De Organ Pipes – langs de D3254, alweer een voorbeeld van de wonderlijke en explosieve geologische geschiedenis van Namibië. Rotskolommen van wel 5m hoog doloriet, ca 120 miljoen jaar oud.

De Burnt Mountain – ook langs de D3254, fraaie oranje bruine berg, beste bezoektijd tegen het einde van de dag als het licht wat minder fel is.

Het Versteende Woud (Petrified Forest) – langs de C39, Ca 42km ten westen van Khorixas. In dit gebied kunt u versteende boomstammen zien die ca. 250 miljoen jaar geleden hier zijn aangekomen, waarschijnlijk tijdens grote overstromingen vanuit Angola (deze houtsoorten komen niet voor in dit deel van Afrika). Verstening trad op doordat de bomen duizenden jaren bedekt geweest zijn door nieuwe lagen aarde/rots. Vervolgens zijn deze lagen weer geërodeerd waardoor de versteende stukken hier bloot kwamen te liggen. Tevens kunt u hier zien de Welwitschia Mirabilis, Namibië‟s bekendste plant. De plant heeft slechts twee bladeren, die enkele meters lang kunnen worden en omgekruld in het zand liggen. De Welwitschia kan wel 1000 jaar oud worden! Ze groeien buitengewoon langzaam en vermenigvuldigen zich slechts met moeite. Botanisten studeren al decennia op hun nog steeds niet totaal begrepen gave om in bijna totale droogte te overleven (de oudste exemplaren komen ook voor ten oosten van Swakopmund, midden in de Namib woestijn). Men denkt dat ze jaren lang van alleen wat zeemist kunnen leven. Ook hier kunt u slechts met een lokale gids de heuvel op. Indicatie entreekosten N$ 30 pp plus N$ 10 per voertuig. De gids zelf kost niets – fooien uiteraard zeer welkom.

Dag 15-Twyfelfontein – Etosha National Park (west) (ca. 310 km // 5 – 5 ½ uur rijden)
Vertrek uit Twyfelfontein en rijden naar het Etosha Nationaal Park. Rest van de dag ter vrije besteding om game drives te maken in het park met eigen auto. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Etosha Toshari Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt
B: Eagle Tented Camp in een tweepersoons standaard safari tent op basis van logies, ontbijt en diner
C: Eagle Tented Camp in een tweepersoons deluxe safari tent op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.etoshagateway-toshari.com - www.eagle-tented-lodge.com

Exclusief entreegelden voor Etosha, op dit moment N$ 80,- per persoon per dag en N$ 10,- per dag voor de auto.

Het ETOSHA NATIONAL PARK is één van Afrika‟s beste en bekendste wildparken. Het park beslaat een oppervlakte van ca. 23.000 km2 (dus meer dan 75km bij 300km). Het park ontleent zijn naam aan de Etosha Pan zelf, een enorme plat droog meer met een witte zoute korst waarboven de fel schijnende zon enorme luchtspiegelingen maakt. De pan beslaat ongeveer een kwart van het park en op sommige plaatsen kunt u er overheen rijden. Na zomerse regenbuien vult de pan zich soms gedeeltelijk met water. Wat Etosha zo bijzonder maakt, zijn de vele bronnen en drinkplaatsen langs de rand van de Pan, vooral aan de zuidkant, en het savannelandschap dat vele grazende kuddes aantrekt. Met de grazende dieren volgen altijd de jagende dieren, vooral voor cheeta‟s en in mindere mate voor leeuwen zijn de open vlaktes ideaal jaagterrein. In dit gebied wemelde in het einde van de 19e eeuw van het wild. Kuddes van tienduizenden springbokken werden waargenomen. Zoals overal in Afrika werden de dieren in grote getale afgeschoten door de Europese jagers totdat Dr. F. von Lindequist, gouverneur van "Duits Zuid West Afrika", Etosha en Kaokoland in 1907 tot reservaat verklaarde. Nog steeds is Etosha aantrekkelijk vanwege de openheid van het landschap en de grote groepen grazende kuddedieren, die vaak met vele soorten tegelijk, de drinkplaatsen bezoeken. Het is niet ongewoon om bij één drinkplaats springbokken, kudu’s, zebra‟s, giraffes, en olifanten tegelijk te zien drinken. Er zijn ook veel struisvogels, jakhalzen en meer dan 340 vogelsoorten. Grote katten zijn er ook (vooral leeuwen en cheeta‟s) maar in dit enorme gebied is de "katdichtheid" vrij laag (bijvoorbeeld vergeleken met Kruger Park in Zuid-Afrika) en vele bezoekers aan Etosha zien geen katten. Niettemin blijft het een uniek en zeer fotogeniek park.

Dag 16-17 Etosha Nationaal Park (west)
Dagen ter vrije bestding om o.a. game drive te maken in het Etosha Nationaal Park met eigen auto of georganiseerd door de Lodge (optioneel en tegen betaling). Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Etosha Toshari Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer op basis van logies en ontbijt
B: Eagle Tented Camp in een tweepersoons standaard safari tent op basis van logies, ontbijt en diner
C: Eagle Tented Camp in een tweepersoons deluxe safari tent op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 18-Etosha Nationaal Park (oost) (ca. 170 km // 3- 3 ½ uur rijden)
Vertrek uit de accommodatie en rijden naar de oostelijke kant van het Etosha Nationaal Park. Onderweg game drive door het Etosha Park in eigen auto. Rest van de namiddag ter vrije besteding. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Onguma Etosha Bush Camp in een tweepersoons rondavel op basis van logies, ontbijt en diner
B: Onguma Treetops Camp in een standaard tweepersoons Tree house op basis van logies, ontbijt en diner
C: Onguma Tented Camp in een tweepersoons luxe safari tent op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.etosha-aoba-lodge.com - www.onguma.com

Dag 19-Etosha Nationaal Park (oost)
Volle dag om game drives te maken in het Etosha Nationaal Park of georganiseerd door het Onguma Game Reserve. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Onguma Etosha Bush Camp in een tweepersoons rondavel op basis van logies, ontbijt en diner
B: Onguma Treetops Camp in een standaard tweepersoons Tree house op basis van logies, ontbijt en diner
C: Onguma Tented Camp in een tweepersoons luxe safari tent op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 20-Etosha Nationaal Park – Waterberg Plateau (ca. 245 km // 3 ½ –4 uur (Wabi Lodge 290 km // ca. 4½ uur rijden)
Na het ontbijt vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden in zuidelijk richting naar het Waterberg Plateau. De middag is ter vrije besteding om een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Cheeta Conservation Trust, sundowner drive, natuurwandeling, een bezoek aan “Little Serengeti”. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Wabi Lodge in een tweepersoons bungalow op basis van logies en ontbijt
B: Frans Indongo Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Okonjima Plains Camp in een tweepersoons view kamer op basis van logies, ontbijt en diner

Voor meer informatie zie: www.wabi.ch - www.indongolodge.com - www.okonjima.com

Dag 21-Waterberg Plateau
Volle dag om excursies te maken in de omgeving. Overnachting in de accommodatie van uw keuze:

A: Wabi Lodge in een tweepersoons bungalow op basis van logies en ontbijt
B: Frans Indongo Lodge in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
C: Okonjima Plains Camp in een tweepersoons view kamer op basis van logies, ontbijt en diner

Dag 22-Waterberg Plateau - Windhoek (ca. 250 km // 3–3 ½ uur) (Wabi Lodge & Frans I. Lodge ca. 330 km //4 ½-5 uur
Vertrek uit het Waterberg Plateau en rijden naar Windhoek via Okahandja (leuke markt met souvenirs). Inleveren van de huurauto op de luchthaven van Windhoek. Einde arrangement.

Reiscode: AOL 101


REISSOM

REISSOM 22 DAAGSE AUTORONDREIS "NATUURLIJK NAMIBIE" :

  • A: EUR 2250,- per persoon (geldig van 01-11-2018 t/m 30-06-2019)

  • B: EUR 3195,- per persoon (geldig van 01-11-2018 t/m 30-06-2019)

  • C: EUR 4858,- per persoon (geldig van 01-11-2018 t/m 30-06-2019)


  • A: EUR 2315,- per persoon (geldig van 01-07-2019 t/m 31-10-2019)
  • B: EUR 3270,- per persoon (geldig van 01-07-2019 t/m 31-10-2019)

  • C: EUR 4910,- per persoon (geldig van 01-07-2019 t/m 31-10-2019)

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden of meerdere personen geldt; prijs op aanvraag beschikbaar.


De prijzen voor vertrek na 31-10-2019 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Windhoek v.v. voor EUR 799,- per persoon inclusief luchthavenbelasting.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Namibië of een ander land in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw reis wensen aan ons doorgeeft maken wij gratis en geheel vrijblijvend een leuke offerte voor u.

Wijzigen van de route:
Deze reis is slechts een voorbeeld van wat wij u kunnen aanbieden, desgewenst en op uw aanwijzingen passen we de reis graag aan naar uw persoonlijke reiswensen.

Andere auto:
Indien u liever een andere (groter of kleiner) auto wilt is dit natuurlijk mogelijk, de prijs hiervoor is op aanvraag. Meer informatie over de verschillende typen auto’s zijn te vinden op onze website www.afrikaonline.nl onder de rubriek autoverhuur.

Vertrek data:
Dagelijks


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Autohuur van Europcar inclusief Classic Plus verzekering: Collission Damage Waiver, Theft Waiver, Personal Accident Insurance, ongelimiteerd aantal kilometers, luchthaventoeslag, toeristen belasting, VAT, carbon emission tax, schade aan banden, velgen en ruiten, schade aan de onderkant van de auto, waterschade.
• 21 overnachtingen in de accommodatie A, B of C zoals beschreven in het reisvoorstel of gelijkwaardig
• Maaltijden zoals beschreven
• Uitgebreide routebeschrijving en reisinformatie

Reissom exclusief:
• Internationale vluchten en luchthavenbelastingen
• EUR 15,- reserveringskosten per persoon
• Borg van R. 3645,- per auto per huurperiode, kosten extra bestuurder (R. 425,- per extra bestuurder per huurperiode), toeslag van R. 360,- per dag per bestuurder ingeval de leeftijd van de bestuurder jonger is dan 23 jaar, contract kosten (R. 99,- per auto per huurperiode), administratie kosten in geval van een verkeersovertreding R. 310,- per boete, administratie kosten in geval van ongeval met schadeclaim R. 975,-, extra kosten voor een schade-expert indien schade hoger is dan R. 5000,- t.w. R. 814,- , drop off kosten in het geval dat de auto op een ander plaats wordt ingeleverd dan is opgehaald (R. 1200,- binnen Zuid Afrika, andere landen op aanvraag beschikbaar), aflever/ophaalkosten (R. 500,- binnen een straal van 25 km, weekend en public holidays R. 800,-) (overige aflever/ophaal kosten afhankelijk van het aantal km), E-tolling fees, huur kinderzitje R. 500,- per huurperiode, huur GPS R. 130,- per dag met behoudt van R. 1500,- eigen risico in geval van diefstal, verlies of schade en cross border kosten van R. 1250,- voor Swaziland, Lesotho, Botswana, Namibië en R. 3000,- voor Mozambique, Zimbabwe en Zambia., Refuelling kosten R 35,- (indien de auto niet vol wordt ingeleverd). Wanneer de auto heel erg vuil wordt ingeleverd zijn er valet kosten van toepassing van R. 299,- halve vallet of R 599,- volle vallet
• Annulering en/of reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Benzine, olie, tolgelden
• Overige maaltijden
• Entreegelden en overige excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Alles wat niet genoemd wordt onder inclusief


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Accommodaties:
Deze reis word aangeboden met een keuze in accommodaties. De A accommodaties zijn sfeervolle guesthouses (2-3 sterren) en de B accommodaties zijn meer luxe guesthouses (3-4 sterren) en de C accommodaties zijn meer luxe guesthouses (4-5 sterren) met net dat beetje extra. Natuurlijk geldt voor beide categorieën dat zowel de A, B en C accommodaties gelegen zijn op bijzondere plekjes. Wilt u de accommodaties van A-B-C combineren dan maken wij graag een aangepast reisvoorstel voor u.

Huurauto:
Huurauto categorie B (Ford Fiesta Ambiente met airco, radio/cd speler of gelijkwaardig type) (voor keuze A) of autohuur categorie C (Toyota Corolla Quest met airco, radio/cd speler, airbag, stuurbekrachtiging en ABS of gelijkwaardig type) of autohuur categorie F (Toyota Corolla Quest automaat met airco, radio/cd speler, airbag, stuurbekrachtiging en ABS of gelijkwaardig type) inclusief Classic Plus verzekering en een onbeperkt aantal kilometers. Voor autohuur in Zuid Afrika & Namibië dient u in het bezit te zijn van een geldig Internationaal rijbewijs (verkrijgbaar bij de ANWB ). De borg voor het autoverhuurbedrijf dient u met creditcard te voldoen. Bestuurders jonger dan 23 jaar betalen ca. R. 180,- per dag extra en moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs.

Deelname:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Kinderkorting:
Kinderen onder de 12 jaar komen vaak in aanmerking voor een korting. De korting is afhankelijk van de leeftijd en is op aanvraag beschikbaar

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Namibië geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van bijvoorbeeld de visumdienst www.visumdienst.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Vaccinaties:
Wij adviseren u voor vertrek informatie in te winnen over de vereiste vaccinaties voor het land van bestemming via een reispoli, zoals www.reisprik.nl of www.dereisdokter.nl. Vaccinatie tegen gele koorts is vereist indien de reiziger het land van
bestemming in reist vanuit een risicogebied, in de voorgaande drie maanden een risicogebied bezocht heeft. Risicogebieden zijn delen van Centraal- en Zuid-Amerika en Afrika.

Bagage:
Koffer of reistas met over het algemeen maximaal 23kg pp en 1 stuks handbagage pp van maximaal 10kg. Indien u uw golftas wilt meenemen moet u dit bij boeking van de reis aan ons kenbaar maken zodat wij deze kunnen aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij. In de regel geldt dat u tegen betaling 1 golftas per persoon van maximaal 12 kg mag meenemen.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering en een reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen minimaal 2 weken voor aanvang van de reis schriftelijk aan AfrikaOnline worden doorgegeven.

https://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 2250 p.p.
incl. huurauto, overnachtigen en maaltijden, reiscode: AOL 101

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina