• Default
  • Engels

14 daagse Best of Namibia kampeer groepsafari

Een avontuurlijke overland kampeersafari in Internationaal gezelschap door Namibië. Kennismaking met Namibië met de volgende excursies inclusief; Culturele belevenis bij Kwa ttu people, Zwemmen in de Orange river, Bezoek aan de Fish River Canyon, Begeleide wandeling op Dune 45 en bezoek aan Sossusvlei, bezoek aan Spitzkoppe en wandeling op zoek naar bushman schilderingen, Himba tribal interactie (bezoek aan Himba stam), Etosha Nationaal Park game drives.


PROGRAMMA

Dag 1 Kaapstad
Verwelkoming in Kaapstad door een vertegenwoordiger van de Safari Company en transfer naar het Park Inn hotel voor overnachting. Overnachting in het Strand Tower hotel in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies en ontbijt.

Voor meer informatie: www.strandtowerhotel.co.za

Dag 2 Kaapstad – Cederberg Mountain Regio
We vertrekken vroeg vanuit Kaapstad en een korte stop op Blouberg Beach vanwaar er een schitterend uitzicht is op de Tafelberg. De reis wordt vervolgd in noordelijke richting naar de spectaculaire Cederberg mountain regio, het gebied van de bekende Zuid Afrikaanse rooibos thee. Op deze eerste middag spenderen we wat tijd met een briefing over ons reisschema, ons voertuig en de uitrusting. Daarna een wijnproeverij van de wijnen die in deze omgeving worden gemaakt. Overnachting op de camping van de Marcuskraal camping.

Accommodatie: kamperen – warme douches, gezamenlijke douche en toilet faciliteiten, zwembad
Maaltijden: lunch en diner
Activiteit inclusief: wijnproeverij en diner met typisch Zuid Afrikaanse gerechten zoals Bobotie, tomatie bredie en koeksisters
Afstand: ca. 195 km
Voor meer informatie: www.marcuskraal.co.za

Dag 3 Cederberg Mountain Regio - Namaqualand Orange Gariep Rivier
We reizen in noordelijke richting door Namaqualand naar de Orange/ Gariep rivier die de grens vormt tussen Zuid Afrika en Namibië. De nacht spenderen we ontspannen rond het kampvuur waar we elkaar beter kunnen leren kennen. De Orange / Gariep rivier vormt de grens tussen Zuid Afrika en Namibië. Overnachting op de Fiddlers Creek camping.

Accommodatie: kamperen - bar, warme douches en gezamenlijke douche en toilet faciliteiten
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner.
Afstand: ca. 420 km
Voor meer informatie: www.bushwhacked.co.za

Dag 4 Namaqualand Orange Gariep Rivier - Fish River Canyon
's Ochtends is er de mogelijkheid om de rivier per kano te verkennen. Kies tussen een relaxte ochtend op de oever van de rivier of er kan een kano tocht van een halve dag worden gemaakt. Na de middag rijden naar de Fish River Canyon. De Fish rivier is de langste rivier in Namibië; met 650km lengte en de canyon is gelegen langs de lagere gebieden van deze seizoensrivier. Overnachting op de camping van Hobas restcamp.

Accommodatie: Kamperen – warme douches (soms), klein zwembad, bar, winkeltje
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Activiteiten inclusief: wandeling langs de rand van de Fish River Canyon
Activiteit optioneel: halve dag begeleide kano excursie op de Orange River (kosten ca. EUR 25,- p.p.)
Afstand: ca. 180 km
Voor meer informatie: www.nwr.com.na

Dag 5 Fish River Canyon - Namib Naukluft Nationaal Park (Sesriem)
Vanaf de Fish River Canyon vertrekken we naar het verlaten Namibische binnenland. We arriveren 's middags in het Sesriem kamp en hebben dan tijd om een wandeling te maken in de wat kleinere Sesriem Canyon. De sterrenhemel boven de woestijn zijn erg helder en veel mensen genieten ervan om de unieke zuidelijke sterrenbeelden te spotten, inclusief de bekende Southern Cross. Overnachting op de camping van het Sesriem restcamp.

Accommodatie: Kamperen – warme douches, gezamenlijke douche en toilet faciliteiten, winkeltje, bar
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Activiteit inclusief: wandeling naar de Sesriem Canyon
Afstand: ca. 520 km
Voor meer informatie: www.nwr.com.na

Dag 6 Naukluft Nationaal Park (Sesriem) – Naukluft Nationaal Park
Gebruik makend van de koelere temperaturen in de ochtend, vertrekken we vandaag vroeg en rijden we naar het Namib-Naukluft Nationaal Park waar we Dune 45 zullen beklimmen om de woestijn vanaf een ander perspectief te bekijken. Hierna een wandeling te maken met een gids in de Sossusvlei. Overnachting op de camping het Desert Shelter Cha-re.

Accommodatie: Kamperen – warme douches, gezamenlijke douche en toilet faciliteiten, zwembad, bar
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Activiteit inclusief: wandeling naar Dune 45 en de Sossusvlei, 3 uur wandeling met lokale gids met informatie over de Bosjesmannen en overleven in de woestijn
Optionele excursie: bezoek aan Deadvlei (kosten ca. EUR 15,- per persoon)
Afstand: ca. 150 km // ca. 3 uur (inclusief de route naar Dune 45 en Sossusvlei)
Voor meer informatie: geen website beschikbaar

Dag 7- 8 Naukluft Nationaal Park - Swakopmund
Een schitterende rit door het woestijnachtige Namib-Naukluft Nationaal Park, waarbij de Tropic of Capricorn zal worden gekruist, brengt ons in Walvis Bay. We zullen stoppen om flamingo's te bekijken (als we geluk hebben) voordat we naar het aan zee gelegen dorpje Swakopmund vertrekken. Hier word informatie gegeven over de vele activiteiten waar je de volgende dag aan deel kan nemen en is er tijd om het centrum van Swakopmund te verkennen. Overnachtingen in Amampuri guesthouse.

Accommodatie: guesthouse – tweepersoonskamer met badkamer, draadloos internet
Maaltijden: ontbijt en lunch (diner in het dorpje Swakopmund exclusief in de reissom)
Activiteit inclusief: stop om flamingo’s te bekijken nabij Walvis Bay
Optionele activiteiten: Quadbiking (ca. EUR 30,- per quadbike per uur), Sandboarding (ca. EUR 30,-), Sky Diving (ca. EUR 180,- per persoon), Dolphin Cruise (ca. EUR 50,- per persoon)
Afstand: ca. 250 km
Voor meer informatie: www.amanpurinamibia.com

Dag 9 Swakopmund - Spitzkoppe
We laten het moderne leven en de kust achter ons en reizen het binnenland in op weg naar de mysterieuze Spitzkoppe, een heilige plek van de San bevolking. In de middag een begeleide wandeling om de rotsformaties te beklimmen en de Bushman rotsschilderingen beklimmen. Overnachting op de campsite van de Spitzkoppe community camping.

Accommodatie: Kamperen – eenvoudige campsite, geen douches, “long drop” toilet (bush toilet)
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Activiteit inclusief: wandeling met rotsbeklimming en bekijken van San rotsschilderingen met de gids.
Afstand: ca. 80 km
Voor meer informatie: www.spitzkoppe.com

Dag 10 Spitzkoppe – Outjo (Himba)
We keren weer landinwaarts en rijden in noordelijke richting naar Outjo waar we wat lokale mensen uit het gebied zullen ontmoeten. De Himba zijn een nomadisch volk en zijn gemakkelijk herkenbaar door hun unieke kledingstijl. Een nieuwe manier van leven ervaren is een indrukwekkende ervaring voor veel mensen. Overnachting op de campsite van het Etotongwe Country Lodge.

Accommodatie: Kamperen – gezamenlijke en douche en toilet faciliteiten, zwembad, bar, internet en restaurant
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Activiteit inclusief: bezoek aan Himba dorp met lokale gids
Afstand: ca. 340 km
Voor meer informatie: www.etotongwelodge.com

Dag 11-12 Outjo - Etosha National Park
Een vroege start brengt ons naar het Etosha Nationaal Park voor een game drive in de late middag. We spenderen onze dagen met het bezoeken van drinkplaatsen zodat je prachtige foto's van de verschillende dieren kan maken. Soms is het niet mogelijk om binnen het park te overnachten, in dat geval slapen we in een lokale gast boerderij. Overnachtingen op de campsite van het Okaukuejo of Namutoni restcamp in het Etosha Nationaal Park (indien beschikbaar).

Accommodatie: Kamperen – warm water, gezamenlijke douche en toilet faciliteiten, bar, winkeltje, brievenbus, zwembad en
waterholes voor de dieren bij beide restcamps
Activiteiten inclusief: verschillende game drives in het park met de safari truck
Optioneel activiteiten: nacht game drives met 4x4 safari voertuig en Etosha Nationaal Park game rangers (ca EUR 50,- p.p.)
Afstand ca 280 km // reistijd 4-5 uur inclusief stops
Voor meer informatie: www.nwr.com.na

Dag 13 Etosha Nationaal Park - Windhoek
Na een laatste game drive in de vroege ochtend verlaten we Etosha en rijden we richting Windhoek. Onderweg wordt een stop gemaakt voor een bezoek aan een craftmarket waar leuke Afrikaanse souvenirs te koop zijn. In de middag een korte tour door Windhoek, de rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in de Heja Game Lodge.

Accommodatie: hotel – tweepersoonskamer met badkamer, warme douches, zwembad, bar, laundry service
Maaltijden: ontbijt en lunch
Activiteit inclusief: bezoek craftmarket, korte stadtour Windhoek
Optionele activiteit: diner in Windhoek
Afstand: ca. 450 km
Voor meer informatie: www.hejalodge.com

Dag 14 Windhoek
De dag is ter vrije besteding in Windhoek op eigen gelegenheid. Transfer naar de luchthaven van Windhoek op tijd voor de vlucht naar huis. Einde arrangement.

Reiscode: AOL 502


REISSOM

REISSOM 14 DAAGSE “BEST OF NAMIBIA” KAMPEER GROEPSAFARI 2018:

  • €.1345,- per persoon (geldig van 01-01-2018 tot 31-12-2018)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer in Kaapstad en Windhoek en een toeslag voor een éénpersoonstent tijdens de safari totaal EUR 95,- per persoon.De prijzen voor vertrek na 31-12-2018 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar
reizen@AfrikaOnline.nl


Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM / Air Namibia vlucht vanaf Amsterdam met een overstap in Frankfurt EUR 950,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Frankfurt – Windhoek – Frankfurt – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2018:
Januari: 03*, 06, 10, 13, 17, 20*, 24, 27, 31
Februari: 03, 07*, 10, 14, 17, 21, 24*, 28
Maart: 03, 07, 10, 14*, 17, 21, 24, 28, 31*
April: 04, 07, 11, 14, 18*, 21, 25, 28
Mei: 02, 05*, 09, 12, 16, 19, 23*, 26, 30
Juni: 02, 06, 09*, 13, 16, 20, 23, 27*, 30
Juli: 04, 07, 11, 14*, 18, 21, 25, 28
Augustus: 01*, 04, 08, 11, 15, 18*, 22, 25, 29
September: 01, 05*, 08, 12, 15, 19, 22*, 26, 29
Oktober: 03, 06, 10*, 13, 17, 20, 24, 27*, 31
November: 03, 07, 10, 14*, 17, 21, 25, 28
December: 01*, 05, 08, 12, 15, 19*, 22, 26, 29


Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen, maximaal aantal deelnemers per reis is 24 personen
Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
* = op deze data wordt de reis uitgevoerd met een extra Duitssprekende vertaler/gids, de voertaal tijdens de reis is nog steeds in het Engels


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Transfers luchthaven Kaapstad – hotel Strand Tower hotel
• Overnachting in een tweepersoonskamer in Strand Tower hotel op basis van logies en ontbijt
• 12 daagse kampeersafari door Namibië zoals beschreven
• Gebruik van kampeeruitrusting (tweepersoonstent, campingstoelen tafels ect (uitgezonderd slaapzak en hoofdkussen)
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en genoemde excursies en game drives
• Vervoer tijdens de reis in een speciale overland adventure safari truck
• Maaltijden zoals in de beschrijving
• Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids en chauffeur
• Informatieboekje

Reissom exclusief:
• Internationale vluchten
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatiekosten
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Overige maaltijden
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


​REISINFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze Kampeer safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 24 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids. De reis word begeleid door een gecertificeerde gids en een Engelssprekende chauffeur voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht. Bij de vertrekdata die zijn vetgedrukt of zijn aangegeven met een * word de reis tevens begeleid door een Duits/Spaanse sprekende vertaler. De voertaal tijdens de reis zal nog steeds Engels zijn.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika en Namibië geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoek aan bushman !Kwa ttu, Orange Rivier, Fishriver Canyon – wandelingen, Namib woestijn, Namib Naukluft Park – wandeling Sossusvlei duinen, Swakopmund – duin surfen en quad bike rijden (niet inclusief), Spitzkoppe – rotstekeningen, Etosha Nationaal Park – game drives. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is speciale safaritruck met 24 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage en kampeeruitrusting.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 16 jaar (afhankelijk van de reis), geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 16 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Voor reizigers boven de 65 jaar wordt gevraagd een gezondheidsverklaring op de vragen bij de huisarts. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in kampeer en kookdiensten.

Overnachtingen:
Camping: 13 overnachtingen op campings in de Nationale Parken of steden. De campings zijn over het algemeen uitstekend te noemen met goede faciliteiten als warme en koude douches, restaurants, wasautomaten, postkantoor/telefooncellen en een souvenirwinkeltje. Sommige campings beschikken over een zwembad. Soms kan een camping ook prachtig gelegen zijn maar is het nadeel dat er minder faciliteiten zijn. De kampeeruitrusting; Ruime en comfortabele iglotent van 2.2 x 2.2 x 1.5 meter die eenvoudig zijn op te zetten/af te breken. De tenten hebben “ingebouwde” muggenhorren. Verder zijn er matrasjes van ca. 5 cm dik en comfortabele kampeerstoelen met rugleuning.

Hotel: 1 overnachtingen in comfortabel hotel in het centrum van Kaapstad. 1x overnachting in een comfortabel hotel in het centrum van Windhoek. Alle kamers zijn tweepersoons kamers met aparte bedden en een privé badkamer meestal met douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 11x ontbijt, 11x lunch en 8x diner inbegrepen in de reissom.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. Zelf (warme) slaapzak en klein hoofdkussen meenemen.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

Optionele activiteiten:
Een prijslijst van de optionele excursies is op aanvraag verkrijgbaar.

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 1345 p.p.
incl. overnachtingen,maaltijden, entreegelden,vervoer, reiscode: AOL 502

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina