• Default
  • Engels

16 daagse Wild Namibia Adventure lodge groep safari reisaanbieding

Verken het ongerepte Namibië met deze “Wild Namibia” groepssafari in Internationaal gezelschap. Tijdens deze safari bezoekt u de hoogtepunten van Namibië zoals Windhoek, game drives in het Kgalagadi Transfrontier Park, de Kalahari woestijn, de indrukwekkende Fish River Canyon, de warmwaterbronnen van Ai-Ais, het spookstadje Kolmanskop, de rode duinen van de Sossusvlei, bezoek aan Cape Cross zeehonden kolonie, rotsschilderingen bij Brandberg, bezoek aan Damaraland met kans op het zien van de woestijn olifant, game drives in het Etosha Nationaal Park en hikes in de Waterberg Plateau Nationaal park.

Wild Namibia Adventure lodge group safari


PROGRAMMA

Dag 1 Windhoek
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar hotel Safari in Windhoek. Om 14.00 is er een kennismaking met de gids en de andere reizigers en wordt de gang van zaken tijdens de reis besproken. Hierna een stadstour door Windhoek met een bezoek aan een lokaal museum en kerk. Overnachting in het Safari Court hotel in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Inclusief: luchthaven transfer
Overnachting: hotel Safari Court (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 40 km, ca. 45 min. Rijden
Voor meer informatie zie: www.safaricourthotel.com-namibia.com

Dag 2 Windhoek – Kgalagadi Transfrontier Park
Na het ontbijt vertrek uit Windhoek en rijden in zuidelijke richting via de uitgestrekte Kalahari woestijn naar het Kgalagadi Transfrontier Park en het Mata Mata camp. De reis voert langs afgelegen dorpjes waar gestopt zal worden voor interactie met de lokale bevolking. Aankomst bij het Mata Mata camp aan het einde van de dag. Overnachting in Mata Mata restcamp in een tweepersoons chalet met badkamer. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteit inclusief: Scenic drive door Namibië en de Kalahari woestijn
Overnachting: Mata Mata restcamp (of gelijkwaardig) in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer, zwembad, restaurant, winkel, waterhole
Afstand: 560 km
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org/parks/kgalagadi/tourism/accommodation.php

Dag 3 Kgalagadi Transfrontier Park
Zoals gebruikelijk is in Afrika vandaag een vroege start van de dag. Na het ontbijt een game drive door het Kgalagadi Transfrontier Park dat uitstrekt over delen van Namibië, Zuid Afrika en Botswana. Het park staat bekend om de vele roofdieren die er voorkomen zoals de reusachtige leeuwen met zwarte manen, de cheetah en luipaard.. Tijdens de safari wordt grotendeels gereden door het Zuid Afrikaanse deel van het park. Naast wilde dieren staat het park ook bekend om het spectaculaire vogelleven. Overnachting in Mata Mata restcamp in een tweepersoons chalet met badkamer. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: volle dag game drive in het Kgalagadi Transfrontier Park
Overnachting: Mata Mata restcamp (of gelijkwaardig) in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer, zwembad, restaurant, winkel, waterhole
Afstand: 100km game driving

Dag 4 Kgalagadi Nationaal Park – Fish River Canyon
Vandaag vroeg op om de zon te zien opkomen over de rode duinen. Daarna ontbijt en vertrek uit het Mata Mata restcamp. Rijden in zuid oostelijke richting via het stadje Keetmanshoop naar de Fish River Canyon, na de Grand Canyon de twee na grootste canyon van de wereld. Er wordt gestopt bij een mooi plekje bij de canyon om de zonsondergang te bewonderen voordat wordt doorgereden naar het Ai-Ais resort. Overnachting in het Ai-Ais Resort in een tweepersoonschalet met ensuite badkamer. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: Bezoek aan Keetmanshoop, view point Fish River Canyon bij zonsondergang, Ai-Ais hotsprings
Overnachting: Ai-Ais restcamp (of gelijkwaardig) in een tweepersoonschalet met badkamer, binnen en buiten zwembad, restaurant, bar en winkel
Afstand: 470 km
Voor meer informatie zie: www.nwr.com.na/resorts/ai-ais-hotsprings-spa

Dag 5 Fish River Canyon – Aus
Vertrek bij zonsopgang en rijden naar de zuidelijke grens van Namibië rijden naar de Orange of Oranje rivier voor een lunchstop en een duik in de rivier. Na de lunch via de Namib woestijn rijden naar het plaatsje Aus. Onderweg naar Aus passeren we het Sperrgebiet, een gebied waar er een industrie is van diamantmijnen. Aankomst in Aus in de namiddag en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in de Klein Aus Vista Desert Horse Inn in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: zwemmen in de Orange rivier, scenische route langs de Oranje rivier
Overnachting: Klein Aus Vista Desert Horse Inn (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer, ensuite badkamer, zwembad en viewdeck
Afstand: 340 km
Voor meer informatie zie: www.klein-aus-vista.com

Dag 6 Aus (bezoek aan Luderitz en Kolmanskop)
Vandaag een bezoek aan de kustplaats Luderitz en het verlaten mijnwerkersstadje Kolmanskop. In Kolmanskop wordt een interactieve wandeling gemaakt door het dorpje met bezoek aan de historische gebouwtjes en kennisgemaakt met de kleurrijke historie. Doorrijden naar het havenstadje Luderitz waar een bezoek wordt gebracht aan het Dias kruis dat hier in 1487 werd geplaats door de ontdekkingsreiziger Bartholomeus Dias. Er is tijd om wat te verkennende wandeling door het stadje. Aan het einde van de middag terug rijden richting Aus met onderweg op de uitkijk naar de wilde paarden die hier voorkomen. Overnachting in de Klein Aus Vista Desert Horse Inn in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (lodge) (ontbijt, diner)

Inclusief: interactieve wandeling door de “gosttown” Kolmanskop, bezoek aan het stadje Luderitz en het Diaz Cross, op zoek naar de wilde woestijn paarden
Overnachting: Klein Aus Vista Desert Horse Inn (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer, ensuite badkamer, zwembad en viewdeck
Afstand: 250 km, volle dag excursie


Dag 7 Aus – Namib Rand Nature Reserve
Vanmorgen een rustige start van de dag. In de ochtend een wandeling naar het dorpje Aus waar de gastvrijheid wordt genoten van het lokale hotel. Daarna vertrek uit Aus en rijden naar het hart van de Namib woestijn met zijn uitgestrekte vlakten en rotsachtige bergketens. De komende twee dagen worden doorgebracht met wandelingen en dag en nacht games drives. Overnachting in de Greenfire Desert Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (bushcamp) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: game drive in namiddag in privé game reserve
Overnachting: Greenfire Desert Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer, ensuite badkamer, zwembad en bar
Afstand: 230 km
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/greenfire-desert-lodge/

Dag 8 Namib Rand Nature Reserve
Volle dag in het Nature Reserve gevuld met wandelingen, relax tijd en game drives. Overnachting in de Greenfire Desert Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (bushcamp) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: game drive in ochtend en namiddag, wandeling met focus op de unieke woestijn flora en fauna
Overnachting: Greenfire Desert Lodge (of gelijkwaardig) in een tweepersoonskamer, ensuite badkamer, zwembad en bar

Dag 9 Namib Rand Nature Reserve - Sesriem
Vroeg vertrek uit de Greenfire Desert Lodge en rijden naar de Sesriem Canyon en de rode duinen van de Sossusvlei. De Sesriem canyon wordt te voet verkend, daarna een transfer in een 4x4 auto naar het hart van het duingebied en de bekende duin van Sossusvlei, Dune 45. Tijd om de duinen te beklimmen en te genieten van het schitterden uitzicht. Aan het einde van de dag rijden naar het Agama River Camp. Overnachting in het Agama River Camp in een tweepersoons chalet met een ensuite badkamer (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: wandelingen in de Sesriem Canyon, bezoek en beklimmen duinen Sossusvlei, bezoek aan Deadvlei
Overnachting: Agama River Camp (of gelijkwaardig) tweepersoonschalet met ensuite badkamer, bar, restaurant, zwembad en viewdeck
Afstand: 200 km
Voor meer informatie zie: www.agamarivercamp.com

Dag 10 Sesriem - Swakopmund
Vertrek uit de Agama River Lodge en via het Namib Naukluft Park rijden richting de kust. Onderweg word een stop gemaakt bij de Kuiseb Canyon en ziet u zeer waarschijnlijk de Welwitschia Mirabilis plant, een miljoenen jaren oude plant, een levende fossiel, die alleen in de kuststreek van Namibië en Angola voorkomt en in het Afrikaans is "tweeblaarkanniedood"wordt genoemd. De plan kan wel 500 tot 600 jaar oud worden en er zijn zelfs exemplaren waarvan wordt gezegd dat ze al 2000 jaar oud zijn. Daarna bezoek aan de lagune van Walvis Baai waar meestal flamingo’s te zien zijn. Hierna doorrijden naar het stadje Swakopmund en rest van de namiddag ter vrije besteding om te voet het stadje te verkennen of om een van de vele activiteiten die worden aangeboden te doen. Overnachting in de Greenfire Lodge Swakopmund in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Activiteiten inclusief: scenic drive Namib Naukluft Park, Welwitchchia planten, bezoek Walvis Bay Lagoon
Optionele activiteiten: quad bike excursie, sandboarding, sky diving, “living desert” excursie, bootcruise
Overnachting: Greenfire Lodge Swakopmund in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 300km
Voor meer informatie zie: www.greenfire.co.za/project-details/greenfire-lodge-swakopmund/

Dag 11 Swakopmund
Volle dag in en om Swakopmund en tijd om te relaxen of om excursies of activiteiten te doen. Overnachting in de Greenfire Lodge Swakopmund in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Optionele activiteiten: quad bike excursie, sandboarding, sky diving, living desert excursie, bootcruise
Overnachting: Greenfire Lodge Swakopmund in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer

Dag 12 Swakopmund – Skeleton Coast – Cape Cross - Brandberg
Vertrek uit Swakopmund na het ontbijt en via de Skeleton coast rijden naar Cape Cross waar een bezoek wordt gebracht aan de Cape Cross zeehondenkolonie. Vertrek van de kust richting het binnenland van Namibie en rijden naar het dorpje Uis en de beroemde Brandberg. Hier wordt de nacht doorgebracht aan de voet van de berg in het Mount Brandberg Nature Reserve waar met een beetje geluk de zeldzame woestijnolifant kan worden gezien. Hier bij Brandberg zijn ook unieke rotsschilderingen te zien uit de periode van de Bushman. Overnachtingen in de Brandberg White Lady Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer (hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Activiteiten inclusief: Cape Cross zeehonden kolonie, kans op het zien van de Damara woestijn olifant, Bushman schilderingen.
Overnachting: White Lady Lodge in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 325km
Voor meer informatie zie: www.brandbergwllodge.com

Dag 13 Brandberg – Etosha Nationaal Park
Vertrek uit de White Lady lodge en rijden via Damaraland naar het wereld beroemde Etosha Nationaal Park. De komende twee nachten worden in dit schitterende wild park doorgebracht met game drives en het bekijken van de wilde dieren die komen drinken bij de vele waterhole’s. Overnachting in één van de restcamps in het Etosha N.P. en een tweepersoons chalet met ensuite badkamer (restcamp) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: game drive in het Etosha Nationaal Park
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 330 km
Voor meer informatie zie: www.nwr.com.na/classic-collection

Dag 14 Etosha Nationaal Park
Volle dag game drive in het Etosha Nationaal Park. Overnachting in één van de restcamps in het Etosha N.P. en een tweepersoons chalet met ensuite badkamer (restcamp) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: game drive in het Etosha Nationaal Park
Optionele activiteit: nacht game drive met game rangers van Namib Wildlife Camps
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 120 km

Dag 15 Etosha Nationaal Park – Waterberg Plateau Nationaal Park
Na het ontbijt nog een korte game drive van het restcamp naar de gate en daarna rijden in zuidelijke richting naar het Waterberg Plateau Nationaal Park. Dit park heeft een grote ecologische diversiteit aan dieren en vogels. Meer dan 200 verschillende vogelssoorten en een aantal zeldzame kleine antilopensoorten. In de middag wordt een wandeling gemaakt waar kan worden genoten van uitzicht over de Kalahari. Overnachtingen in het restcamp in het Waterberg Nationaal Park in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Activiteiten inclusief: korte game drive Etosha, wandeling (hike) in het Waterberg Plateau Nationaal Park
Overnachting: tweepersoonskamer met ensuite badkamer
Afstand: 350 km
Voor meer informatie zie: www.nwr.com.na/resorts/waterberg-resort

Dag 16 Waterberg Plateau Nationaal Park - Windhoek
Na het ontbijt vertrek uit het Waterberg Plateau Nationaal Park en rijden in zuidelijke richting de hoofdstad Windhoek. De reis duurt ca. 5 uur en aankomt in Windhoek rond 13.00 uur. Lunch in Windhoek (niet inclusief) en daarna transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis. Einde arrangement. (ontbijt)

Afstand: 290 km

Reiscode: AOL 1003


REISSOM

REISSOM 16 DAAGSE “WILD NAMIBIA ADVENTURE” LODGE GROEPSAFARI

  • €.3065,- per persoon (geldig van 01-01-2019 tot 31-12-2019)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers.
Voor alleenreizende geldt; accommodatie tijdens de safari op indeling met een andere alleenreizende persoon van hetzelfde geslacht of indien niet aanwezig eenpersoonskamer zonder extra kosten.


De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 830,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Windhoek – Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Februari: 3
Maart: 17
Mei: 19
Juni: 30
Augustus: 11
Oktober:13
November: 24


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma of gelijkwaardig
• Transfers luchthaven – hotel v.v. aan het begin en einde van de reis
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
• Activiteiten zoals beschreven in het reisprogramma
• Vervoer tijdens de reis in een speciale safari overlandtruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats
• Maaltijden zoals in de beschrijving
• Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
• Uitgebreide reisinformatie

Reissom exclusief:
• Vluchten
• Luchthavenbelasting
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatiekosten
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Overige maaltijden
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


​REISINFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze lodge safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 18 tot 55 jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is in principe 18 jaar maar afhankelijk van de reis en mits begeleid door tenminste 1 volwassenen kan op aanvraag een jongere leeftijd ook toegelaten worden. Voor reizigers ouder dan 55 kan per geval worden bekeken of de gevraagde reis geschikt is en kan er een medisch "fitheids" verklaring worden gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek ongeacht het aantal geboekte personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door een gecertificeerde gids voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u niet langer dan 3 maanden in Namibie verblijft en in het bezit bent van een Nederlands paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er Namibie geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Windhoek citytour, game drive in het Kgalagadi Transfrontier Nationaal Park, bezoek aan d Fish river Canyon en de Ai-Ais hotsprings, zwemmen in de Orange Rivier, bezoek aan Kolmanskop en Luderitz. Verblijf in prive Namib desert reserve, de Sossusvlei, desert walk, 4x4 excursie naar Deadvlei en Sossusvlei, Walvis Bay, Swakopmund, Skeleton Coast, bezoek aan de zeehonden kolonie bij Cape Cross, rotsschilderingen bij Braberg, game drives in het Etosha Nationaal Park en wandeling in het Waterberg Plateau Nationaal Park. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale Overland safaritruck met verstelbare stoelen en ruime beenplaats. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Bagagelockers aanwezig voor persoonlijke items.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering is verplicht, een reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Alle overnachtingen tijdens deze reis in lodges, chalets of of permanent tented safari tenten.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal lokale producten. Maaltijden zullen veelal worden bereid door de lodge/accommodatie waarin wordt verbleven. Lunch is meestal onderweg in een lokale restaurant of in de vorm van een picknick die wordt meegenomen vanuit de lodge of klaargemaakt door de gids.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 15 kg pp. Een koffer kan niet worden meegenomen

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 3065 p.p.
incl. overnachtingen,maaltijden, entreegelden,vervoer, reiscode: AOL 1003

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina