• Default
  • Engels

20 daagse Parel van Afrika Oeganda prive lodge safari

Een veelzijdige en complete rondreis door Oeganda met bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Forest Nationaal Park. Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpansee trekking in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt va de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest Nationaal Park.

Parel van Afrika Oeganda privé lodge safari


PROGRAMMA

DAGELIJKS VERTREK

Dag 1 Entebbe
Aankomst in Entebbe en na de douaneformaliteiten verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en transfer naar het hotel in Entebbe of Kampala. Overnachting in een hotel in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Toeristen klasse: Airport guesthouse - www.naturelodges.biz of Forest Cottages - www.forest-cottages.com
Middenklasse: Cassia Lodge - www.cassialodge.com of Karibu Guest House - www.karibuguesthouse.com

Dag 2 Entebbe
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een Kampala city toer op een boda boda (fietstaxi)met een "professionele" boda boda bestuurder. Tijdens de rondtoer bezoekt u verschillende historische en culturele plekjes als de Bahia tempel, King's Lake (kabaka's Lake), Kings Palace, het Uganda museum, Gadhaffi Moskee, de Namugongo shrine, de Namirembe kathedraal, de Owini markt en de Kasubi tombes. Ook is er een kans om lokale gerechten te proeven zoals de in heel Oeganda "beroemde" "rolex" een opgerolde omelet met groeten opgerold in een chapati. Overnachting in een hotel in Entebbe of Kampala in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 3 Entebbe - Ziwa Rhino Sanctuary - Murchison Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Entebbe en rijden in noordwestelijke richting door de beroemde Luwero Driehoek en het Ziwa Rhino Sanctuary. Het Ziwa Rhino Sanctuary is de enige locatie in Oeganda waar de met uitsterven bedreigde zuidelijke witte neushoorn
nog voorkomt. Het project in Ziwa heeft als doel de met uitsterven bedreigde reus weer te herintroduceren in Oeganda nadat ze in de jaren '70 compleet waren verdwenen uit Oeganda. Na het bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary rijden richting het Murchison Falls Nationaal Park. Onderweg een lunch bij de Amuka Safari Lodge. Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Toeristen klasse: Red Chili Hideaway - www.redchillihideaway.com of Heritage Safari Lodge - www.heritagesafarilodge.com
Middenklasse: Fort Murchison - www.naturelodges.biz/fort-murchison

Dag 4 Murchison Falls Nationaal Park
Vanmorgen op tijd ontbijt (06.15 uur) en vertrek voor een game drive door het Murchison N.P. op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals nijlpaarden, krokodillen, de Rothschild giraffe, leeuwen, bavianen, wrattenzwijn, buffel, hartebees en olifanten. Verder veel watervogels (meer dan 360 soorten) zoals o.a. de shoebill stork. Na de game drive terug naar de lodge voor de lunch. In de middag een bootcruise over de Nijl naar de waterval, een spectaculaire ervaring. Er kan een wandeling worden gemaakt vanaf de voet van de waterval naar de top waar de chauffeur u weer ophaalt. Na het bezoek aan de waterval terug rijden naar de lodge waar u rond 17.30 uur weer aankomt. Rest van de middag ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving. Overnachting in een hotel in of nabij het Murchison Falls Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Dag 5 Murchison Falls Nationaal Park - Hoima
Na het ontbijt vertrek uit Murchison Falls Nationaal Park en via de Bugungu gate rijden richting het Lake Albert, het op 6 na grootste zoetwatermeer in Afrika. Langs de oevers van Lake Albert bezoeken we het vissersdorp Butiaba, ooit een belangrijke haven voor verkeer tussen Congo en Oeganda maar vanwege het wegvallen van de handel met Congo vanwege de onrust in de Congo nu een vissersdorp. Er is gelegenheid om een wandeling te maken door heet te leren over de levens van de inwoners en de activiteiten in het dorp. Op een heldere dag zijn vanuit Butiaba de Blue Mountains in de Congo te zien. Na het bezoek aan Butiaba rijden naar uw hotel. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel aan de oevers van Lake Albert in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (hotel) (ontbijt)

Toeristenklasse: Kontiki hotel - www.hoimakontikihotel.com
Middenklasse: Lake Albert Safari Lodge - www.lodgelakealbert.com

Dag 6 Hoima - Kibale Forest Nationaal Park
Na het ontbijt (ca. 08.00 uur) vertrek uit Hoima en rijden in zuidelijke richting het Kibale Forest National Park. Aankomst bij de lodge in de loop van de middag en tijd voor de lunch. Rest van de middag ter vrije besteding om te relaxen en te genieten van de omgeving. De gids zal ook een korte briefing geven over de activiteit van de volgende dag. Overnachting in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent. (permanent safari tent/hotel) (ontbijt)

Toeristenklasse: Chimps Nest guesthouse - www.chimpsnest.com of Chimp guesthouse - www.chimpanzeeforestguesthouse.com
Middenklasse: Kibale Forest Camp - www.naturelodges.biz/kibale-forest-camp

Dag 7 Kibale Forest Nationaal Park
Vanmorgen vroeg op en rijden naar het Kanyanchu River Camp waar de chimp tracking begint. Aanvang chimp tracking om 08.00, een wandeltocht met gids op zoek naar de chimpansee. Oeganda en het Kibale Forest staat bekend om de primaten koloniën die er voorkomen, met in totaal 13 verschillende soorten primaten waarvan de chimpansee de meest "populaire" is. Een chimpansee tracking duurt zo'n 2-3 uur waarvan 1 uur samen met de chimpansees wordt doorgebracht. Na de ontmoeting met de Chimpansee terug rijden naar de lodge en tijd voor de lunch. Na de lunch rijden naar de Bigodi Swamps voor een natuurwandeling. Het Bigodi Swamp walk is een initiatief van de lokale bevolking en het gebied staat bekend om de grote diversiteit aan vogels en primaten. Overnachting in een hotel nabij/in het Kibale Forest in een tweepersoonskamer/tent. (permanent safari tent/hotel) (ontbijt)

Dag 8 Kibale Nationaal Park - Queen Elizabeth Nationaal Park
Na het ontbijt reist u verder naar het Queen Elizabeth Nationaal Park. Onderweg wordt gestopt bij de evenaar waar u foto's kunt nemen. Als het niet regent rijdt u de route via de kratermeren die 10.000 jaar geleden werden gevormd. Onderweg naar de lodge een eerste game drive in het Queen Elizabeth Nationaal Park. De namiddag is ter vrije besteding om te relaxen. Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Toeristenklasse: Buffalo Safari Lodge - www.buffalosafaricamps.com of Pumba Safari Lodge - www.pumbasafaricottages.com
Middenklasse: Ihamba Safari Lodge - www.ihambasafarilodge.com of Twins Lake Safari Lodge - www.twinlakesafarilodge.com

Dag 9 Queen Elizabeth Nationaal Park
Vanmorgen op tijd opstaan voor de beste kans om wild te zien. Game drive (vertrek ca. 06.30) door het Queen Elizabeth Nationaal Park van ca. 3-4 uur en daarna een stop voor de lunch bij het Mweya restaurant. In de middag (om 14.00 uur) is een
ca. 2 uur durende boottocht gepland over het Kazinga kanaal naar Lake Edward met onderweg kans om vele vogelsoorten, wild en foto's te nemen. Na de boottocht terug naar het hotel en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt, lunch)

Dag 10 Kyambura Gorge
Na het ontbijt vertrek voor een tweede chimpansee tracking in de Kyambura Gorge. Na het bezoek aan de chimpansees terug naar de lodge voor lunch (excl). Na de lunch een wandeling naar Lake Katwe en bezoek aan een lokaal dorpje waar de lokale bevolking leeft van de zoutwinning. Na het bezoek aan Lake Katwe terug naar de lodge en rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel in het Queen Elizabeth Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 11 Queen Elizabeth Nationaal Park - Ishasha sector
Na het ontbijt nog een laatste game drive en dan vertrek richting het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park genaamd Ishasha sector. Dit deel van het Queen Elizabeth Park staat bekend om de boomklimmende leeuwen die hier voorkomen. Onderweg naar de lodge game drive door het park. Aankomst bij de lodge en check-in. In de namiddag een avondgame drive door het park. Overnachting in een hotel nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer. (ontbijt)

Toeristenklasse: Savannah Resort - www.savannahresorthotel.com
Middenklasse: Ishasha Jungle Lodge - www.ugandajunglelodges.com/ishasa/ of de Enjojo Lodge - www.enjojolodge.co
m

Dag 12 Ishasha
Vandaag een volle dag game drive in de Ishasha sector op zoek naar de boomklimmende leeuwen. De gids zal u uitleggen wat de theorie is achter het feit dat de leeuwen in dit park bomen zijn gaan klimmen. Lunch in Ishasha Village en na de lunch vervolg van de game drive terug naar de lodge. Rest van de middag om te relaxen en voor te bereiden voor de volgende dag. Overnachting in een hotel nabij/in de Ishasha sector in een tweepersoonskamer. (ontbijt, lunch)

Dag 13 Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park
Om 08.00 uur vertrek uit de lodge en rijden richting het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de Kitagata hot spring, een warmwater bron waarvan de lokale bevolking er van overtuigd is dat deze geneeskundige krachten heeft. Er is tijd om een heerlijke warmwaterbad te nemen. Na het bezoek aan de warmwaterbronnen verder rijden naar het zuidelijke deel van het Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park Rest van de middag ter vrije besteding om voor te bereiden op de gorilla trekking de volgende dag. Overnachting in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Toeristen klasse: Bwindi Jungle Lodge - www.ugandajunglelodges.com/bwindi/
Middenklasse: Gorilla Valley Lodge - www.naturelodges.biz/gorilla-valley-lodge

Dag 14 Bwindi Impenetrable Forest Nationaal Park
Vanmorgen is het vroeg op om klaar te maken voor een van de grootste highlights van de reis, het bezoek aan de gorilla's. Vanuit het hotel is het een kleine autorit naar het startpunt van de tracking waar de registratieformulier wordt ingevuld. Om 08.00 volgt een briefing over de do's en don't tijdens de tracking waarna de wandeling aanvangt om 08.30 uur aanvangt. Voor de tracking is een zekere conditie vereist en goede wandschoenen zijn een must. Tijdens de zoektocht naar de gorilla's zal de parkwachter informatie geven over de gorilla's maar ook over de andere flora en fauna. De duur van de tracking hangt af van de zoektocht naar de gorilla's en kan een aantal uur maar ook een hele dag duren. Wanneer de groep is gevonden mag er maximaal 1 uur met de gorilla worden doorgebracht. Na de gorilla tracking terug naar de lodge en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel in/nabij het Bwindi Nationaal Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Dag 15 Batwa Cultural Experience
Vandaag staat in het teken van de Batwa stam. Vertrek uit Bwindi N.P. en rijden U ontmoet een authentieke Batwa of Pygmee bevolking die u kennis laten maken met de Batwa cultuur. De Batwa bevolking zijn de oorspronkelijke bewoners van het zuidelijke deel van Oeganda en leefden van de jacht en foeragering. Er wordt een natuur wandeling gemaakt onder begeleiding van een Batwa gids in het Mgahinga Gorilla Park. Er wordt een demonstratie gegevens over het gebruik van geneeskrachtige kruiden, de traditionele manier van water halen in bamboe emmers en het bouwen van de traditionele hutten van gras. De excursie eindigt met een traditionele voorstelling bij de Garama Cave, een voor de Batwa zeer heilige locatie dat gebruikt wordt voor belangrijke ceremonies. Na de Batwa excursie rijden naar de lodge. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in een hotel in/nabij het Mghahinga Gorilla Park in een tweepersoonskamer. (hotel) (ontbijt)

Toeristen klasse: Travellers rest camp - www.naturelodges.biz/travellers-rest
Middenklasse: Gahinga Safari Lodge - www.volcanoessafaris.com/mount-gahinga-lodge-uganda

Dag 16 Mhahinga Gorilla Park - Lake Bunyonyi
Na het ontbijt vertrek de lodge en rijden richting Lake Bunyonyi, Afrika's op 1 na diepste zoetwatermeer. In de middag kan er gezwommen worden in het meer of er kan een bezoek worden gebracht aan het nabijgelegen dorpje en de lokale markt. Ook kan er een boottocht worden gemaakt over het meer met bezoek aan de eilandjes of een kanotocht worden gemaakt over het meer. Interessant is een bezoek aan " punishment island" in Lake Bunyonyi. In de plattelands gemeenschap van Oeganda ruste
een groot taboe op jonge meisjes die niet getrouwd zijn en zwanger raken. Vaak werden deze meisjes verbannen naar dit eiland waar ze veelal stierven van honger en dorst of verdronken in het meer. Dit diende dan als waarschuwing voor andere jonge meisjes. Rest van de dag ter vrije besteding om activiteiten te ondernemen. (hotel) (ontbijt)

Toeristen klasse: Lake Bunyonyi Overland Camp - www.bunyonyioverland.com
Middenklasse: Arcadia cottages - www.arcadialodges.com/lake-bunyonyi.html

Dag 17 Lake Bunyonyi - Bugala Island
Na het ontbijt vertrek uit de lodge en ca. 3 uur rijden naar Masaka town en dan ca. 2 uur rijden richting Bukakata. Onderweg kleine dorpjes, lokale marktjes en een schitterende landschap wat voorbij trekt. Aankomt is Bukakata en ferry overtocht naar een van de Ssese Island, Bugala Island in het Lake Victoria. Aankomst en rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite. (hotel) (ontbijt)

Toeristen en Middenklasse accommodatie: Brovad Sands Lodge - www.brovadsandslodge.com

Dag 18 & 19 Bugala Island
Twee heerlijke dagen om uit te rusten na de reis. Er zijn een aantal activiteiten mogelijk (optioneel en extra) zoals vissen, wandelen in de schitterende natuur, kanoën, boottochten op Lake Victoria en quadbike tochten over het eiland. Overnachtingen in de Brovad Sands Lodge in een tweepersoonskamer ensuite. (hotel) (ontbijt)

Dag 20 Bugala Island - Entebbe
Vanmorgen vertrekt de ferry om 08.00 dus op tijd ontbijt, Aankomst in Entebbe om 11.30 uur. Er is tijd om de stad te verkennen en te lunchen en te dineren. Transfer naar de luchthaven van Entebbe. Einde arrangement.


Reiscode: AOL 902


REISSOM

REISSOM 20 DAAGSE “PAREL VAN AFRIKA” OEGANDA PRIVE LODGE SAFARI:

  • €. 4250,- per persoon (geldig van 01-08-18 t/m 31-12-18) (toeristenklasse accommodaties)
  • €. 5075,- per persoon (geldig van 01-08-18 t/m 31-12-18) (middenklasse accommodaties)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; prijs op aanvraag beschikbaar

Laagseizoen: in de maanden april, mei en november is er een laagseizoenkorting van toepassing op de gorilla permit van EUR 140,- per persoon


De prijzen voor vertrek na 31-12-18 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 720,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Entebbe - Amsterdam of Quatar Airways EUR 635,- per persoon voor traject Amsterdam - Doha - Entebbe - Doha - Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata:
Dagelijks vertrek mogelijk


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• 20 daagse rondreis Parel van Afrika in safaribusje met Engelssprekende gids/chauffeur
• Alle entreegelden voor genoemde parken
• Game drives zoals beschreven, bezoek Ziwa Sanctuary, bootcruises zoals beschreven, bezoek aan Murchison Falls, boottocht Lake Bunyonyi, forest walks, nature walks en flessenwater tijdens het rijden.
• Ferry overtocht v.v. Bugala Island
• Accommodatie zoals beschreven in de reisofferte (of gelijkwaardig)
• Maaltijden zoals beschreven in de reisofferte
• Gorilla permit Bwindi N.P.
• Chimp habituation experience in Kibale Forest (volle dag)
• Chimp permit Queen Elizabeth N.P.
• Batwa Pygmee visit
• Boottocht Lake Bunyonyi

Reissom exclusief:
• Internationale vluchten
• Luchthavenbelastingen
• Eventuele brandstoftoeslag
• Administratie,- reserveringskosten €. 15,- per per soon
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Visum Oeganda
• Vaccinaties
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Overige maaltijden
• Game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder reissom inclusief


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Taal:
De reis wordt begeleid door een gecertificeerde, Engelssprekende gids/chauffeur.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Oeganda een visum nodig. U kunt deze aanvragen via de Ambassade in Brussel of het consulaat in Den Haag. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud).

Hoogtepunten tijdens de reis:
Bezoeken aan Murchison Falls Nationaal Park, het Kibale Rainforest, het Queen Elizabeth Nationaal Park, Lake Bunyonyi en het Bwindi Nationaal Park. Game drives in het Murchison Falls NP, een chimpansee experience in het Kibale Forest, game drives in het Queen Elisabeth NP en natuurlijk als hoogtepunt va de reis de Gorilla trekking in het Bwindi Forest. Aan het einde van de reis een paar dagen relaxen.

Vervoer:
Indien u kiest voor de toeristenklasse of middenklasse accommodaties is het vervoer in een minibus, kiest u voor de luxe accommodatie dan is vervoer per landcruiser

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering wordt aanbevolen, een reisverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als middenklasse wandelingen.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 20 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden.

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 4250 p.p.
incl. Gorilla en Chimpansee permit, transfer, overnachtingen, maaltijden, excursies, vervoer safari truck en gids, reiscode: AOL 902

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina