• Default
  • Engels

15 daagse Zambia en Namibia kampeersafari

Een avontuurlijke en spectaculaire reis langs de hoogtepunten van zuidelijk Afrika. Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan de Victoria watervallen, de Caprivi Strip, game drives in het Etosha Nationaal Park, rotsschilderingen in Brandberg, sandboarding in Swakopmund en de rode duinen van de Sossusvlei.

Zambia and Namibia camping safari Elephant Bull


PROGRAMMA

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Livingstone
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar de camping in Livingstone. Rond 14.00 komt de groep bij elkaar en wordt kennisgemaakt met de reizigers en de gidsen. Rest van de middag om Victoria Falls te verkennen. worden gemaakt (ca. 13h00 tot 17h30). Overnachting op de camping in Livingstone. (camping)

Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches

Dag 2 Livingstone
Volle dag om activiteiten te ondernemen en een bezoek aan de Mosi-oa-Tunya Nationaal Park om de watervallen te zien. Overnachting op een camping in Livingstone (camping) (lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Mosi-oa-Tunya Nationaal Park
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches

Dag 3 Livingstone - Caprivi Strip
Na het ontbijt vertrek uit Livingstone en Zambia en via de grensovergang Sesheke/Katimo Molilo rijden naar Namibië en de Caprivi Strip. De Caprivi Strip in een smal landdeel die de grens vormt tussen Angola, Zambia, Botswana en Namibië. In de Caprivi strip zijn veel riviertjes die voedsel en water bieden aan vele dieren en vogels. In de middag word een bootcruise gemaakt op de Kwando rivier. Overnachting op een camping in de Caprivi Strip. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld , game drive en bootcruise
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, zwembad, restaurant, bar
Afstand: 300 km, ca. 4 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch

Dag 4 Caprivi Strip
Volle dag in de Caprivi Strip met game drives en boottocht. Overnachting op een camping in de Caprivi Strip. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld, game drive en bootcruise
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, zwembad, restaurant, bar
Afstand: 200 km, ca. 3 uur rijden exclusief stops voor sightseeing

Dag 5 Caprivi Strip - Rundu
De ochtend is ter vrije besteding in het kamp met tijd om te genieten van de prachtige natuur en het rijke vogelleven. Daarna vertrek in westelijke richting rijdend langs de Kavango river. Onderweg passeert een landschap van kleine dorpjes met hutjes van riet en gedroogd gras. Overnachting op een camping aan de rivier in Rundu. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, zwembad, restaurant, bar
Afstand: 210 km, ca. 3 uur rijden exclusief stops voor sightseeing onderweg en lunch

Dag 6 Rundu - Etosha Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Rundu en rijden naar het wereldberoemde Etosha Nationaal Park. Er wordt een game drive gemaakt en een waterpoel bezocht om te kijken naar de dieren die hier komen drinken. Overnachting op de camping in het Etosha Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Etosha Nationaal Park, 1x ca. 3 uur game drive
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, zwembad, winkel en restaurant
Afstand: 450 km, ca. 6uur rijden exclusief stops voor sightseeing onderweg en lunch

Dag 7 Etosha Nationaal Park
De hele dag om game drives te maken in het Etosha Nationaal Park en te genieten van de omgeving. Overnachting op de camping in Etosha. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Etosha Nationaal Park, 2x ca. 3 uur game drive in de ochtend en namiddag
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, zwembad, winkel en restaurant
Afstand: 2x game drives
Optionele activiteit: night game drives in het Etosha Nationaal Park

Dag 8 Etosha Nationaal Park - Ugab Wilderness
Vandaag vertrek uit het Etosha Nationaal Park en onderweg naar de gate nog een laatste game drive. De volgende stop in Brandberg waar wordt gekampeerd in een droge rivierbedding. Dit gebied is het woongebied van de illustere woestijnolifant. In de middag een wandeling met een lokale gids door het gebied rondom Brandberg dat bezaait is met schitterende Bushman rotsschilderingen waaronder d bekend "White Lady". Overnachting op een camping nabij Brandberg. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: begeleide wandeling in het gebied van de Brandberg om San Art rotsschilderingen
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches, bar, zwembad
Afstand: 600 km, ca. 7½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg

Dag 9 Ugab Wilderness - Spitzkop
Vandaag rijden via een schitterend, bergachtig woestijnlandschap naar Spitzberg. Rest van de middag ter vrije om een wandeling te maken in de omgeving, te genieten van de prachtige vergezichten en op zoek te gaan naar rotstekeningen van de Bosjesmannen. Overnachting op een camping bij de Spitzberg (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Spitzkoppe, wandeling met eigen gids in de omgeving
Overnachting: camping, tweepersoonstent, eenvoudige douche/toiletfaciliteiten
Afstand: 170 km, ca. 2½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing

Dag 10 Spitzkop - Swakopmund
Vertrek uit Spitzberg en rijden naar de Atlantische kust. Bezoek aan de Cape Cross zeehondenkolonie. Hierna verder zuidelijk rijden naar eht stadje Swakopmund. Rest van de dag is ter vrije besteding om het stadje te verkennen of een van de vele activiteiten te ondernemen die hier mogelijk zijn als dune boarding en zeekajakken. Overnachting in eenvoudige guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt, lunch)

Overnachting: Dunedin Star guesthouse, tweepersoonskamer met ensuite douche/wc faciliteiten, restaurant, WIFI
Afstand: 250 km, ca. 3½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing
Website: www.dunedinstar.com

Dag 11 Swakopmund
Volle dag ter vrije besteding in en om Swakopmund. Overnachting in eenvoudige guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt)

Optionele activiteiten: sandboarding, skydiving, zeekajakken, rondvluchten en nog veel meer
Overnachting: Dunedin Star guesthouse, tweepersoonskamer met ensuite douche/wc faciliteiten, restaurant, WIFI

Dag 12 Swakopmund - Namib Desert (Sossusvlei)
Vertrek uit Swakopmund en rijden via Walvis Bay naar de rode duinen van de Sossusvlei. In de middag een wandeling naar de rode duinen van de Sossusvlei. Overnachting op de camping van Sesriem, net buiten het park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Sesriem Canyon en Naukluft Nationaal Park, wandeling met de gids naar de Sossusvlei (ca. 3.5 km)
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches en winkel
Afstand: 350 km, ca. uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Optioneel: voor diegene die de wandeling van 3.5 km niet willen of kunnen maken kan er voor N$ 50,- enkele reis vervoer in een 4WD auto worden geregeld.

Dag 13 Namib Desert
Volle dag in de woestijn met bezoek aan de Sesriem Canyon. Overnachting op de camping van Sesriem, net buiten het park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Sesriem Canyon
Overnachting: camping, tweepersoonstent, uitstekende bad/douchefaciliteiten, warme douches en winkel

Dag 14 Namib Desert - Windhoek
Vertrek uit de Namib Desert en rijden naar Windhoek. Aankomst aan het einde van de middag. Overnachting op de Urban camping in Windhoek. (camping) (ontbijt, lunch)

Overnachting: Urban camping, tweepersoonstent, gedeelde douche/wc faciliteiten, warme douches, restaurant, bar, zwembad
Afstand: 345 km, ca. 4½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch
Optionele activiteit: diner met de groep in Windhoek
voor meer informatie zie: www.urbancamp.net

Dag 15 Windhoek
De safari eindigt na het ontbijt. Als de vlucht in de avond vertrekt is er nog tijd om op eigen gelegenheid de stad Windhoek te bezoek. Transfer naar het vliegveld van Windhoek. Einde arrangement.


Reiscode: AOL 401


REISSOM

REISSOM 15 DAAGSE ZAMBIA EN NAMIBIE KAMPEERSAFARI (Internationaal gezelschap)

  • €. 2040,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers.
Voor alleenreizenden geldt; Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten) of een toeslag van €. 150,- p.p. voor een eenpersoonstent/kamer tijdens de reis.

*Bij elke safarireis wordt een “local payment” gevraagd. Deze local payment zal door de reisleiding bij aanvang van elke reis worden opgehaald en is meestal in de lokale munteenheid of US dollar. Met de local payment zal o.a. de verschillende entreegelden van de nationale parken, andere excursiegelden worden betaald.


De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 750,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Johannesburg / Windhoek – Amsterdam. Prijsindicatie voor de vlucht van Johannesburg naar Livingstone met British Airways Afrika voor ca. EUR 140,- per persoon

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Januari:20
Februari:17*
Maart:17
April:07, 14
Mei:12
Juni:09
Juli:07, 21
Augustus:04, 18*, 25
September:01*, 15, 29
Oktober:13, 27*
November:10*, 24
December:08*, 22

Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
• Transfers luchthaven – hotel visa versa
• Gebruik van kampeeruitrusting (uitgezonderd slaapzak en hoofdkussen)
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
• Vervoer tijdens de reis in een safari minibus of safari overlandtruck
• Maaltijden zoals in de beschrijving
• Begeleiding van 2 professionele Engelssprekende gidsen
• Digitaal informatieboekje

Reissom exclusief:
• Vluchten
• Luchthavenbelasting
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatiekosten
• Visumkosten Zambia
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Overige maaltijden
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Optionele game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze kampeer safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 12 jaar mits begeleid door tenminste 1 volwassenen, er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch "fitheids" verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door 2 gecertificeerde gidsen voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er Namibië geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. Voor Zambia is een visum vereist, deze ka aan de grens worden gekocht. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Livingstone -Victoria Watervallen, Caprivi Strip - game drives en bootcruise, Etosha Nationaal Park - game drives, Brandberg - San Bushman rotsschilderingen en wandelingen, Swakopmund, zeekajakken en dune surfing, Namib Desert - Sossusvlei en Sesriem Canyon- wandelingen en natuur. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale overland safaritruck met 10/12 stoelen of safari minibus (Toyota Hiace). Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote schuiframen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage en kampeeruitrusting

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering is verplicht, een reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Camping: 12 overnachtingen op campings in de Nationale Parken of steden. Campings in Namibie zijn over het algemeen uitstekend te noemen met goede faciliteiten als warme en koude douches, restaurants, wasautomaten, postkantoor/telefooncellen en een souvenirwinkeltje. Sommige campings beschikken over een zwembad. Soms kan een camping ook prachtig gelegen zijn maar is het nadeel dat er minder faciliteiten zijn. De kampeeruitrusting; Ruime en comfortabele iglotent van 2.2 x 2.2 x 1.8 meter die eenvoudig zijn op te zetten/af te breken. De tenten hebben “ingebouwde” muskieten netten. Verder zijn er matrasjes van ca. 5 cm dik en comfortabele kampeerstoelen met rugleuning.

Guesthouse: 2 overnachting in een leuk guesthouse (Dunedin Star of gelijkwaardig) in Swakopmund in tweepersoonskamer met gedeelde douche/wc faciliteiten.

Tijdens de reis wordt uw medewerking gevraagd bij eht opzetten en afbreken van de tenten en het kamp.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick style). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 14x ontbijt, 11x lunch en 9 diners inbegrepen in de reissom. Tijdens de reis wordt medewerking gevraagd bij het op en afruimen van de tafels en afwas.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. Zelf (warme) slaapzak en klein hoofdkussen meenemen (slaapzak kan eventueel worden gehuurd voor ca. US$ 1 per dag, indien gewenst bij boeking opgeven)

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt
een schadeloosstelling formulier te ondertekenen voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

https://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 2040 p.p.
incl. vervoer, overnachtingen en maaltijden, reiscode: AOL 401

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina