• Default
  • Engels

17 daagse Zimbabwe & Botswana Game Tracker Comfort Safari

Een geweldige safari door Zimbabwe & Botswana waarbij cultuur, wildparken en natuur ruim aan bod komen. Er word een bezoek gebracht aan de Zimbabwe ruines bij Matobos en natuurlijk gaat de reis naar de Victoria watervallen. In Botswana word het Chobe Nationaal Park bezocht dat vooral bekend staat om de grote kuddes olifanten. Verder een sunset cruise over de Chobe rivier en een 2 daagse mokoro excursie in de Okavango Delta.


PROGRAMMA

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Johannesburg
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar de Road Lodge Rivonia in Sandton. Optioneel (en tegen betaling van ca. EUR 60,- p.p.) kan er in de middag een Soweto excursie worden gemaakt (ca. 13h00 tot 17h30). Overnachting in de Road Lodge Rivonia in een tweepersoonskamer. (hotel)

Overnachting: een 2 persoonskamer met ensuite badkamer
Voor meer informatie zie: www.citylodge.co.za

Dag 2 Johannesburg – Kruger Park
Vertrek uit Johannesburg ’s morgens om 06h30 en rijden in noordoostelijke richting naar het noordelijke deel van het beroemde Kruger Nationaal Park. In de namiddag een game drive door het Kruger Nationaal Park. Overnachting in het Letaba restcamp in het Kruger Park. (chalet/permanent tented lodge) (lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Kruger Nationaal Park
Optionele activiteit: nacht game drive in het Kruger Park in open safarivoertuig (kosten ca. US$ 25,- per persoon)
Overnachting: Letaba restcamp tweepersoons chalet, gezamenlijke douche/toilet faciliteiten, zwembad, restaurant en shop
Afstand: 550 km, ca. 7 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.sanparks.org

Dag 3 Kruger Nationaal Park
Volle dag in het Kruger Nationaal Park naar het afgelegen en minder bezochte noordelijke deel van Kruger van Letaba restcamp naar Pafuri Gate. Tijdens de gamedrives word natuurlijk gezocht naar de dieren die hier voorkomen zoals bijvoorbeeld de leeuw, olifant, giraffe, neushoorn, cheeta, luipaard, vele antilopensoorten en zebra’s. Tussen de game drives door kan worden gerelaxt in het kamp. Overnachting in een hotel net buiten het Kruger Park. (tented lodge) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Kruger Nationaal Park en 2x 3 uur durende ochtend en namiddag game drives
Overnachting: Awelani Lodge, tweepersoons tented lodge met ensuite badkamer, zwembad, restaurant en shop

Voor meer informatie zie: www.awelani.co.za

Dag 4 Kruger Nationaal Park – Great Zimbabwe
Via de grenspost Beitbridge verlaten we Zuid Afrika. Na het passeren van de grens (dit is al een interessante excursie op zich) gaat de reis verder naar Masvingo en de Great Zimbabwe Ruines. Great Zimbabwe was ooit de hoofdstad van een rijk dat zich mogelijk uitstrekte over wat nu Zimbabwe en Mozambique is. De ruïne stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad dateert van de periode tussen ca. 400 — 1450 na Chr., en bood in zijn glorietijd misschien plaats aan ongeveer 18.000 inwoners, andere bronnen schatten 10.000. De ruïnes liggen verspreid over een groot gebied en zijn vooral geconcentreerd in drie centra, het heuvelcomplex, het valleicomplex en de beroemde grote omheining (Great Enclosure). In de middag een wandelexcursie door het ruïne complex met gids waarbij kennis word gemaakt met deze mysterieuze cultuur. Overnachting in een nabij gelegen hotel. (hotel) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Great Zimbabwe, wandelexcursie met gids
Overnachting: Great Zimbabwe hotel, tweepersoons kamer met badkamer, restaurant en bar
Afstand: 480 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor grensovergang, sightseeing en lunch onderweg

Voor meer informatie zie: www.africansunhotels.com

Dag 5 Great Zimbabwe – Matobo Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek uit Great Zimbabwe en rijden via Bulawayo naar het Matobo Hills Nationaal Park even ten zuiden van het plaatsje Bulawayo. Aankomst in de namiddag en sundowner met uitzicht op het park. Overnachting in een chalet net buiten het park (chalets) (ontbijt, lunch en diner)

Overnachting: Hermits Peak chalets, tweepersoonschalet met badkamer, restaurant, bar en zwembad
Afstand: 340 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing, winkelen in Bulawayo en lunch onderweg

Dag 6 Matobo Nationaal Park
In het Matobo Nationaal Park bezoekt u de granieten Koppies en beboste valleien. Bezoek wordt gebracht aan “ World’s View” en het graf van Cecil John Rhodes die begraven is in de heuvels van Matobo. In de middag is er een wandeling gepland naar de San Bushman rotstekeningen. De ongewone rotsformaties in dit gebied zijn ook het leefgebied van neushoorns. Tijdens de begeleide wandeling in het park hopen we de witte neushoorns te spotten. Ook de sabel antiloop en Afrika’s grootste concentratie luipaarden zijn te vinden in dit park. Overnachting in een chalet net buiten het park (chalets) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Matobo Nationaal Park, game walk met gids door het park
Overnachting: Hermits Peak chalets, tweepersoonschalet met badkamer, restaurant, bar en zwembad

Dag 7 Matobo Nationaal Park – Hwange Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek in noordelijke richting naar het Hwange Nationaal Park. Het Hwange National Park is het grootste wild park in Zimbabwe en is vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief. Het Hwange Park is ongeveer 14.650 vierkante kilometer groot en is gelegen in het noordwesten van het land. Hwange is beroemd om zijn grote olifanten populatie. Overnachting in het Miombo Safari Camp net buiten het park. (tree house of chalet (ontbijt, lunch en diner)

Overnachting: Miombo Safari Camp in een tweepersoons treehouse of chalet met badkamer en zwembad
Afstand: 335 km, ca. 5 uur rijden exclusief stops voor sightseeing, game viewing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.miombosafaricamp.com

Dag 8 Hwange Nationaal Park
Volle dag in het park om game drives te maken in een open 4x4 safari voertuig met lokale gids. Overnachting is op de campsite bij het game management area net buiten het park. (camping) (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entreegeld Hwange Nationaal Park, volle dag game drive met lokale gids in open 4x4 safari auto
Overnachting: Miombo Safari Camp in een tweepersoons treehouse of chalet met badkamer en zwembad

Dag 9 Hwange Nationaal Park – Victoria Falls
Rijden in noordelijke richting naar de beroemde Victoria Watervallen waar het kamp wordt opgeslagen. In de middag een wandeling naar het Mosi oa Tunya Nationaal Park en bezichtiging van de Victoria watervallen. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel (ontbijt inclusief, lunch en diner voor eigen rekening)

Inclusief: entree Mosi oa Tunya Nationaal Park, wandeling naar de Victoria watervallen
Overnachting: in het Rainbow hotel, een tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, restaurant en bar
Afstand: 200 km, ca. 3 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en curio shopping
Voor meer informatie zie: www.victoria-falls-rainbow-hotel.com

Dag 10 Victoria Falls
Dag ter vrije besteding in Victoria Falls waar tal van activiteiten kunnen worden gedaan als wild water raften, bungee jumpen, Elephant back safari’s, scenic flights over de watervallen, sunset cruises over de Zambezi rivier. Overnachting in een hotel in Victoria Falls. (hotel (ontbijt inclusief, lunch en diner voor eigen rekening)

Dag 11 Victoria Falls – Chobe Nationaal Park
Vertrek uit Victoria Falls en over de grens naar Botswana en naar het stadje Kasane dat grenst aan het Chobe Nationaal Park. De Chobe rivier stroomt langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt enorme aantallen dieren aan. Een hoogtepunt is het maken van een "sundowner" cruise op de Chobe rivier. U ziet dieren die zich op de oevers tegoed doen aan de vegetatie en de kans is groot om overstekende olifanten te zien die van het sappige gras op één van de eilandjes in de Chobe rivier willen genieten. In de namiddag een sundowner cruise over de Chobe River (uitstekend moment om foto’s te maken van de dieren aan de oevers van de rivier omdat die de boten niet als bedreiging zien en de boten daardoor heel dichtbij kunnen komen. Overnachting op een lodge in Kasane. (chalet) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree Chobe Nationaal Park, sundowner cruise op de Chobe rivier
Overnachting: Thebe River Safaris, tweepersoonskamer met badkamer, zwembad, bar & restaurant
Afstand: 85 km, ca. 1 uur rijden exclusief stops voor sightseeing en grensovergang
Voor meer informatie zie: www.theberiversafaris.com

Dag 12 Chobe Nationaal Park – Nata
Vanmorgen vroeg op en mogelijkheid (exclusief) om nog een game drive te maken in het Chobe Park. Na het ontbijt vertrek uit Kasane en rijden in zuidelijke richting door het Kasane Forest naar het plaatsje Nata. Rest van de middag ter vrije besteding in het camp. Overnachting in de Nata Lodge. (tented lodge) (ontbijt, lunch en diner)

Optionele excursie: ochtend game drive in Chobe Park ca US$ 35,- per persoon, bushwalk en scenic flight
Overnachting: in de Nata Lodge, tweepersoons tented lodged met bedden en een badkamer, zwembad, bar & restaurant
Afstand: 300 km, ca. 4 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.natalodge.com

Dag 13 Nata - Okavango Delta
Op tijd vertrek uit Gweta en rijden naar het plaatsje Maun. waar snel wat inkopen worden gedaan voor de komende dagen.
Daarna vertrek uit Maun onder begeleiding van lokale gidsen in de typische Mokoro’s (boten van uitgeholde boomstammen). Onderweg word er gezocht naar wilde dieren en worden wandelingen gemaakt en gezwommen in het heldere water van de Delta. Er wordt gekampeerd aan de oevers van de Delta en op afgelegen eilandjes in de Delta. De lokale gidsen laten je kennismaken met hun cultuur en leefwijze. Overnachting op een mooi plekjes in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches
Afstand: 300km, ca. 4-5 uur plus 4x4 transfer naar de Delta.

Dag 14 Okavango Delta
Volle dag in de Delta om te zoeken naar wilde dieren per mokoro, maar er worden ook wandelingen in de bush gemaakt en er kan worden gezwommen in kristalhelder water. Overnachting op een mooi plekje in de Delta, het zogenaamde “wild camping” (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: wild camping op mooie plekjes in de Delta, eenvoudige chemisch toilet en warmwater “bucket” douches

Dag 15 Okavango Delta – Maun
Nog een hele dag in de Delta en aan het einde van de middag terugkomst in Maun. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Maun in een tweepersoonschalet. (lodge) (ontbijt, lunch) (diner voor eigen rekening)

Inclusief: entree tot Okavango Delta, mokoro excursie, ochtend en middag game walk met lokale gidsen
Overnachting: in het Rivernest cottages in een tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, restaurant & bar
Afstand: 2 uur 4x4 transfer naar Maun
Optionele excursie: scenic flight over de Okavango Delta ca. US$ 95,- tot US$ 120,- per persoon

Voor meer informatie zie: www.rivernestcottages.com

Dag 16 Maun - Serowe
Vertrek uit Maun en rijden in zuidoostelijke richting naar het plaatsje Serowe, de geboorteplaats van de eerste president van Botswana, Sir Seretse Khama. Aankomst in het Khama Rhino Sanctuary, een wildreservaat van ca. 430 hectare grenzend aan de Kalahari zandvelden. Dit gebied bevat verschillende natuurlijke waterbronnen en is bij uitstek geschikt als leefgebied voor de witte neushoorn, de zebra en de wildebeest. In de middag een game drive door de open graslanden van Malema en de Serowe Pans. Overnachting in het Khama Rhino Sanctuary. (chalet) (lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor Khama Rhino Sanctuary en een namiddag game drive
Overnachting: Khama Rhino Sanctuary - een vierpersoons chalet met 2x tweepersoons kamers en een gedeelde badkamer
Optionele excursies: nacht game drive in open safari auto
Afstand: 450 km, ca. 6 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Voor meer informatie zie: www.khamarhinosanctuary.org.bw

Dag 17 Serowe - Johannesburg
Vertrek uit Serowe en rijden naar de grens met Zuid Afrika. Na de grensformaliteiten rijden naar Johannesburg. De tour eindigt rond 17.00 op de luchthaven van Johannesburg. (ontbijt). Einde arrangement.

Overnachting: n.v.t.
Afstand: 630 km, ca. 7 ½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing, grensformaliteiten en lunch

Reiscode: AOL 414


REISSOM

REISSOM 17 DAAGSE “ZIMBABWE & BOTWANA GAME TRACKER” COMFORT SAFARI:

  • €. 2550,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19) + US$ 300,- p.p. local payment*

*Bij elke safarireis wordt een “local payment” gevraagd. Deze local payment zal door de reisleiding bij aanvang van elke reis worden opgehaald en is meestal in de lokale munteenheid of US dollar. Met de local payment zal o.a. de verschillende entreegelden van de nationale parken, andere excursiegelden worden betaald.

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer in Johannesburg EUR 30,- p.p. Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten) of een toeslag van €. 720,- p.p. voor een eenpersoonskamer tijdens de reis.De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl


Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: British Airways EUR 650- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam – Londen Heathrow – Johannesburg – Londen Heathrow - Amsterdam.

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Februari: 08*, 22
Maart: 15, 22
April: 05, 12, 26*
Mei: 03, 17, 31
Juni: 07, 21, 28
Juli: 05*, 12, 19, 26
Augustus: 02 , 09*, 16, 23, 30
September: 06*, 13, 20*, 27
Oktober: 04, 11*, 18, 25
November: 01, 08, 15, 22, 29
December: 20

Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrekt gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers.

*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
• Transfers luchthaven – hotel visa versa
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
• Vervoer tijdens de reis in een safari minibus of safari overlandtruck en 4x4 open safari auto's
• Maaltijden zoals in de beschrijving (15x ontbijt, 13x lunch en 11 diners zijn inclusief)
• Begeleiding van 2 professionele Engelssprekende gidsen
• Digitaal Informatieboekje

Reissom exclusief:
• Vluchten
• Luchthavenbelasting
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatie kosten
• Visum kosten Zimbabwe & Botswana
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Overige maaltijden
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze comfort safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 12 jaar mits begeleid door tenminste 1 volwassenen, er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch "fitheids" verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door 2 gecertificeerde gidsen voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 6 maanden geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika & Botswana geen visum nodig. Voor Zimbabwe is wel een visum vereist, u kunt deze terplaatse verkrijgen aan de grens voor US$ 30,- per persoon. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Kruger Nationaal Park – game drives, Zimbabwe ruines, Matobos Hills – game drive en wandeling, Hwange Nationaal Park – game drives, Victoria Falls – bezoek aan Victoria watervallen en adventure en activiteiten, Chobe Nationaal Park – sunset river cruise, Okavango Delta – 2 daagse mokoro excursie, Khama Rhino Sanctuary – game drives. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per speciale overland safaritruck met 10/12 stoelen of safari minibus (Toyota Hiace) en voor de game drives in Chobe, Hwange en Matobos en de transfer in the Okavango worden open 4x4 safari auto's gebruikt. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote schuiframen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage en kampeeruitrusting.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een annuleringsverzekering is verplicht, een reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het kamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Hotel: 1 overnachting in de Road Lodge Rivonia, 1 overnachting in een hotel nabij Great Zimbabwe in een tweepersoonskamer met badkamer, 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer met badkamer in het Rainbow hotel in Victoria Falls, 1 overnachting in de Nata Lodge in een tweepersoonskamer met badkamer

Chalets: 1 overnachting in het Letaba restcamp in Kruger Nationaal Park in eenvoudige chalets of tented camp met gedeelde badkamers (2x tweepersoonskamer delen 1 badkamer), 1 overnachting in de Awelani Lodge net buiten het Kruger Park in tweepersoonskamer met badkamer, 2 overnachting in nabij het Matobo National Park in eenvoudige chalets met gedeelde badkamers (2x tweepersoonskamer delen 1 badkamer, 2 overnachtingen in het Miombo Safari camp in tweepersoons Tree houses of Chalets met badkamer, , 1 overnachting in het Rivernest chalets in Maun in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer, 2 overnachtingen in de Thebe River Safari Lodge in Chobe, tweepersoons chalets met ensuite badkamer. 1 overnachting in het Khama Rhino Sanctuary in eenvoudige chalets met gedeelde badkamers (2x tweepersoonskamer delen 1 badkamer),

Wildcamping: 2 overnachtingen (in de Okavango Delta) wordt “wild”gekampeerd, Dit houd in dat u op schitterende locaties kunt overnachten maar dat er geen faciliteiten zijn. Alles wat nodig is wordt meegenomen. De kampeeruitrusting; Ruime en comfortabele iglotent van 2.2 x 2.2 x 1.5 meter die eenvoudig zijn op te zetten/af te breken. De tenten hebben “ingebouwde” muggenhorren. Verder zijn er matrasjes van ca. 5 cm dik en comfortabele kampeerstoelen met rugleuning. Slaapzak en hoofdkussen worden voorzien. Tijdens het kamperen wordt uw hulp gevraagd bij het opbouwen van het kamp, het klaarmaken van de maaltijden en de afwas.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick style). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 15x ontbijt, 13x lunch en 11 diners inbegrepen in de reissom.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt
een schadeloosstelling formulier te ondertekenen voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 2550 p.p.
incl. transfers, overnachtingen, maaltijden en vervoer met gids, reiscode: AOL 414

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina