• Default
  • Engels

15 daagse Cape to Namibia Desert Tour kampeer groepsafari

Een magische reis door Zuid Afrika en Namibië met bezoeken aan Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, de pinguïnkolonie bij Boulders Beach, een hike in de Cedarbergen op zoek naar rotsschilderingen van de bosjesmannen, de Fish River Canyon, de rode duinen van Sossusvlei, de Namib woestijn, Damara land en de woestijnolifant en safari in het beroemde Etosha Nationaal Park op zoek naar de BIG FIVE !


PROGRAMMA

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Kaapstad
Verwelkoming op de luchthaven door een vertegenwoordiger van de Safari Company en een transfer naar één van de Sweetest guesthouses in Kaapstad. Rest van de dag ter vrije besteding om uit te rusten van de reis of om de stad Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in één van de Sweetest guesthouses in een tweepersoonskamer. (guesthouse)

Inclusief: transfer van de luchthaven naar het guesthouse in Kaapstad
Overnachting: Sweetest guesthouses, tweepersoonskamer met ensuite badkamer.
Afstand: 25 km

Dag 2 Kaapstad
Na een vroeg ontbijt vertrek om ca. 08h00 voor een dagtour met een bezoek aan de Boulders met de Afrikaanse pinguïn kolonie en het Cape Point Natuur reservaat met Kaap de Goede Hoop. Hierna rijden via een schitterende kustroute naar Hout Bay voor een bezoek aan de haven en te relaxen aan het strand. In de avond diner in een van de vele restaurants in de V&A Waterfront (op eigen kosten). Overnachting in één van de Sweetest guesthouses in een tweepersoonskamer. (guesthouse) (ontbijt)

Inclusief: entreegeld Boulders Beach pinguïn kolonie en Kaap de Goede Hoop Nationaal Park
Overnachting: Sweetest guesthouses, tweepersoonskamer met ensuite badkamer.
Afstand: Volle dag Kaaps schiereiland excursie van ca. 160 km, 6-8 uur incl. excursies en stops onderweg

Dag 3 Kaapstad – Cedergebergte
Vertrek uit Kaapstad en rijden in noordelijke richting naar het Cedergebergte en na het opzetten van het kamp een wandeling in de omgeving op zoek naar rotstekeningen van de bushman die hier vroeger woonden. Overnachting op een camping in het Cedergebergte. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: inclusief entreegeld en wandelvergunning voor de Cedarberg
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten
Afstand: 250 km, ca. 3 ½ uur exclusief voor sightseeing

Dag 4 Cedergebergte – Gariep rivier
Vertrek uit het Cedergebergte en rijden naar Namibië en de kampeerplaats aan de Gariep Rivier. Rest van de middag ter vrije besteding in en rondom het kamp. Tijd om te relaxen of om te zwemmen in de rivier. Overnachting op de camping aan de Gariep rivier (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, bar, restaurant
Afstand: 500 km, ca. 7 uur exclusief voor sightseeing en een stop voor lunch onderweg

Dag 5 Gariep rivier – Fish River Canyon
Er kan een kano worden gehuurd (niet inbegrepen en dus extra) om over de rivier te varen. Rijden naar de beroemde Fish River Canyon, de op de Grand Canyon na grootste Canyon ter wereld. Tijd om te wandelen en in de namiddag met een beetje geluk een schitterende zonsondergang over de rand van de Canyon. Overnachting op de camping nabij de Canyon. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree geld Fish River Canyon en bezoek aan Hobas uitzichtpunt
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad en winkel
Optionele excursie: halve dag kano tocht over de Gariep rivier
Afstand: 300 km, ca. 4 uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg

Dag 6 Fish River Canyon – Namib woestijn
Vertrek uit de Fish River Canyon en rijden naar Sossusvlei, beroemd om de schitterende rode duinen. Sossusvlei vormt de toegangspoort van de Namib woestijn. In Sossusvlei wordt een wandeling gemaakt naar de duinen, wordt de Sesriem canyon bezocht en kan een ballonvaart worden gemaakt over de duinen bij zonsondergang/opgang (niet inbegrepen en dus extra). Overnachting op de camping in de Namib woestijn. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree geld Sesriem Canyon N.P. en Naukluft National Park
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en winkel
Afstand: 550 km, ca. 7 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg

Dag 7 Namib woestijn
Dag ter vrije besteding om wandelingen en excursies te maken. Overnachting op de camping in de Namib woestijn. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree geld Sesriem Canyon N.P. en Naukluft National Park
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en winkel
Afstand: excursie naar Sossusvlei

Dag 8 Namib woestijn - Swakopmund
Vertrek uit Sesriem en via de Namib woestijn rijden naar de kustplaats Swakopmund. Rest van de middag vrij om het plaatsje te verkennen. Swakopmund heeft leuke winkeltjes, terrasjes en goede restaurants. Overnachting in het Dunedin Star guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt, lunch)

Overnachting: tweepersoonschalets met ensuite badkamer en restaurant
Afstand: 350 km, ca. 5 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg
Optionele excursies: sand boarding, skydiving, kanosafari op de zee en veel meer

Dag 9 Swakopmund
Dag ter vrije besteding om Swakopmund te verkenen, het duinsurfen te proberen of om met een quad bike een tour te maken over de duinen (niet inbegrepen en dus extra). Overnachting in een guesthouse in Swakopmund. (guesthouse) (ontbijt)

Overnachting: tweepersoonschalets met ensuite badkamer en restaurant
Optionele excursies: sand boarding, skydiving, kanosafari op de zee en veel meer

Dag 10 Swakopmund - Spitzkoppe
Vertrek uit Swakopmund en rijden in noordelijke richting naar Cape Cross waar een bezoek wordt gebracht aan de grote zeehonden kolonie. Na het bezoek aan Cape Cross weer richting het binnenland en rijden naar woestijn gebied van Spitzkoppe
waar het kamp word opgezet voor de komende nacht. In de middag tijd om wandelingen te maken door dit prachtige natuurgebied. Overnachting op een camping nabij de Spitzkoppe. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld tot Cape Cross zeehonden kolonie
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met eenvoudige gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten
Afstand: 250 km, ca. 3 ½ uur exclusief voor sightseeing

Dag 11 Spitzkoppe - Ugab Wilderness
Vandaag rijden richting Brandberg waar het kamp wordt opgeslagen op de oever van de Ugab rivier. Met een beetje geluk kunnen hier de woestijnolifanten worden gezien die bij de rivier komen drinken. Verder zijn er in de omgeving schitterende rotstekeningen te zien van Bosjesmannen die hier vroegen hebben geleefd. Wandelingen kunnen worden gemaakt in de omgeving op zoek naar rotstekeningen en dieren die hier voorkomen. Overnachting op de camping aan de Ugab rivier. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: inclusief entreegeld naar San Rock Art en een wandeling met locale gids
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met goede gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten en zwembad
Afstand: 170 km, ca. 2 ½ uur exclusief voor sightseeing

Dag 12 Ugab Wilderness – Etosha Nationaal Park
Vertrek uit Damaraland en rijden naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Onderweg naar de camping een game drive door het park op zoek naar de dieren die hier voorkomen zoals gemsbok, olifant, leeuw, zebra, giraffe, luipaard en vele antilopen en vogelsoorten. Het Okaukuejo kamp, waar overnacht wordt, heeft een verlichte waterpoel zodat ’s avonds naar de nachtdieren kan worden gekeken die hier naar toe komen om te drinken. Overnachting op de camping in het Etosha Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor Etosha Nationaal park en een middag game drive
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant, bar en winkel
Afstand: 400 km, ca. 5 ½ uur exclusief voor sightseeing en stop voor lunch onderweg
Optionele excursies: nacht game drive in het Etosha Nationaal park.

Dag 13 Etosha Nationaal Park
Dag in het Etosha Nationaal Park. Er worden game drives (tocht in auto op zoek naar wilde dieren) gemaakt op zoek naar de dieren die hier voorkomen en er kan worden geluierd in het kamp. Verder is er de hele dag wel iets te zien bij de waterpoel. Overnachting op een van de campings in het Etosha Nationaal Park. (camping) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor Etosha Nationaal park en een ochtend en middag game drive van beide ca. 3 uur
Overnachting: campsite, tweepersoonstent met gemeenschappelijke douche/wc faciliteiten, zwembad, restaurant, bar en winkel
Afstand: 2x game drive van ca. 3 uur per game drive
Optionele excursies: nacht game drive in het Etosha Nationaal park.

Dag 14 Etosha Nationaal Park - Windhoek
Vertrek uit het Etosha Nationaal Park en rijden naar Windhoek. Einde van de dag aankomst in Windhoek en rest van de middag vrij om Windhoek te verkennen. Overnachting in het Urban Campsite een tweepersoons permanente tent in Windhoek. (tented camp) (ontbijt, lunch)

Overnachting: tented camp, tweepersoonstent met bedden en gedeelde douche/toilet faciliteiten, zwembad, restaurant en barl
Afstand: 500 km, ca. 7 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch

Dag 15 Windhoek
Vanmorgen eindigt de reis na het ontbijt, Als de vlucht naar huis pas in de avond vertrekt dan is er in de ochtend nog tijd voor een bezoek aan het centrum van Windhoek op eigen gelegenheid. In de loop van de middag een transfer naar de luchthaven van Windhoek. (ontbijt)


Reiscode: AOL 404


REISSOM

REISSOM 15 DAAGSE CAPE TO NAMIBIA “DESERT TOUR” KAMPEER GROEPSAFARI: (Internationaal gezelschap)

  • €. 2195,- per persoon (geldig van 01-01-19 t/m 31-12-19) (geen local payment)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer in Kaapstad EUR 30,- p.p. Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten) of een toeslag van €. 190,- p.p. voor een eenpersoonstent/kamer tijdens de gehele reis.


De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.nl

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: Combinatie van British Airways vanaf EUR 750,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam - Londen – Kaapstad / Windhoek – Londen – Amsterdam

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Januari: 09. 30
Februari: 13, 27*
Maart: 06, 20
April: 10*, 17
Mei: 01, 22, 29*
Juni: 05, 12
Juli: 10*, 17, 24
Augustus: 14, 28
September: 04*, 11
Oktober: 02, 16*, 23*, 30
November: 20
December: 04, 11, 18

Vertrekdata 2020:
Januari: 08

Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer een gegarandeerd vertrek, geen minimum aantal deelnemers
*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Overnachtingen zoals beschreven in het reisprogramma
• Transfer luchthaven – hotel visa versa
• Gebruik van kampeeruitrusting (uitgezonderd slaapzak en hoofdkussen)
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
• Vervoer tijdens de reis in een safari minibus of safari overlandtruck
• Maaltijden zoals in de beschrijving
• Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
• Digitaal informatieboekje

Reissom exclusief:
• Vluchten
• Luchthavenbelasting
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Vaccinatiekosten
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Alcoholische en fris - dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REIS INFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze kampeer safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 12 jaar mits begeleid door tenminste 1 volwassenen, er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch "fitheids" verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door 2 gecertificeerde gidsen voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika en Namibië geen visum nodig. Wel dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud) Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrift van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Kaapstad – bezoek aan Cape Point Natuur Reservaat, Fishriver Canyon – wandelingen, Namib woestijn – wandeling Sossusvlei duinen, Swakopmund – duin surfen en quad bike rijden (niet inclusief), Cape Cross- zeehonden kolonie, Brandberg – rotstekeningen, Etosha Nationaal Park – game drives. Natuurlijk wordt er tijdens de reis geprobeerd dorpjes te bezoeken en contact te leggen met de lokale bevolking.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is per minibus (Toyota Hiace) of speciale safaritruck met 10/12 stoelen. Comfortabel reizen en uitstekend om game drives mee te maken. Grote schuiframen zodat iedereen een goed uitzicht heeft. Imperiaal en aanhanger voor bagage en kampeeruitrusting.

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen binnen 2 weken na het boeken van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle kampeertrips is deelname gevraagd in het opzetten van het tentenkamp, het bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep.

Overnachtingen:
Camping: 9 overnachtingen op campings in de Nationale Parken of steden. De campings zijn over het algemeen uitstekend te noemen met goede faciliteiten als warme en koude douches, restaurants, wasautomaten, postkantoor/telefooncellen en een souvenirwinkeltje. Sommige campings beschikken over een zwembad. Soms kan een camping ook prachtig gelegen zijn maar is het nadeel dat er minder faciliteiten zijn. De kampeeruitrusting; Ruime en comfortabele iglotent van 2.2 x 2.2 x 1.8 meter die eenvoudig zijn op te zetten/af te breken. De tenten hebben “ingebouwde” muggenhorren. Verder zijn er matrasjes van ca. 5 cm dik en comfortabele kampeerstoelen met rugleuning.

Chalets: 2 overnachtingen in het Dunedin Star guesthouse (of gelijkwaardig) in Swakopmund. Alle kamers zijn met twee aparte bedden en een badkamer, meestal met douche en toilet.

Guesthouse: 2 overnachtingen in een van de Sweetest guesthouses (of gelijkwaardig) in het centrum van Kaapstad. Alle kamers zijn tweepersoons kamers met aparte bedden en een privé badkamer meestal met douche en toilet en 1 overnachting in een het Klein Windhoek Guesthouse (of gelijkwaardig), centraal gelegen in Windhoek. Alle kamers zijn met twee aparte bedden en een badkamer met meestal douche en toilet.

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick stijl). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 14x ontbijt, 11x lunch en 8 diners inbegrepen in de reissom.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. Zelf (warme) slaapzak en klein hoofdkussen meenemen (slaapzak kan eventueel worden gehuurd voor ca. US$ 1 per dag, indien gewenst bij boeking opgeven)

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 2105 p.p.
incl. transfer, overnachtingen, maaltijden en vervoer, reiscode: AOL 404

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina