• Default
  • Engels

15 daagse Walking South Africa Comfort groepsafari

Actieve wandel en safari reis door Zuid Afrika en Swaziland. Bezoek aan de Panorama Route, bush walks en game drives bij een privé game reserve en het Kruger Nationaal Park, wandelen in Swaziland, wandelingen en game drives in Kwa-Zulu Natal en wandelingen door de majestueuze Drakensbergen

Walking South Africa Comfort groepsafari


PROGRAMMA

GEGARANDEERD VERTREK VANAF 4 PERSONEN

Dag 1 Johannesburg
Verwelkoming door een vertegenwoordiger van de safari Company en transfer naar de Road Lodge Rivonia voor overnachting. Overnachting in de Rivonia Road Lodge in een tweepersoonskamer ensuite op basis van logies. (hotel)

Dag 2 Johannesburg – Mpumalanga
Vertrek uit Johannesburg in de vroege ochtend (ca. 06.30) en rijden in oostelijke richting naar de provincie Mpumalanga. In de middag zal een bezoek aan het verlaten mijnwerkersdorpje Pilgrims Rest en het uitzichtpunt bij Gods Window. Hierna een korte wandeling naar de Mac Mac Pools. Overnachting in de Graskop Mogodi Lodge in Graskop in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (lunch, diner)

Overnachting: tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, bar en restaurant
Afstand: 420 km, ca. 6 - 6½ uur rijden exclusief stops voor sightseeing en lunch onderweg
Wandeling: 2-3 km ontspannende wandeling van ca. 1 uur om de benen te strekken

Dag 3 Mpumalanga (Blyde River Canyon)
Vanmorgen verkennen van de Blyde River Canyon met wandeling en picknick lunch. In de middag vertrek uit Graskop en rijden naar de Balule Conservancy private game reserve. In de namiddag een eerste game drive met spotlight om te proberen de bijzondere nachtdieren te vinden. Overnachting in de Graskop Mogodi Lodge in Graskop in een tweepersoonskamer met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld voor Blyde River Canyon
Overnachting: tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, bar en restaurant
Wandeling: medium ca 3.5 uur wandelen over goede paden en enkele rotsige secties in de Blyde River Canyon

Dag 4 Mpumalanga - Balule Private Game Reserve
Op tijd ontbijten en vertrek uit Graskop en rijden naar het Kruger Nationaal Park. Volle dag in het Kruger Park op zoek naar de Big Five. Na de game drive vertrek uit het Kruger Park en rijden naar de prive game lodge. Overnachting in de Balule Conservancy in de Ilkley Lodge in een tweepersoons kamer met badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: Kruger Park game drive, entreegeld Kruger Park game drive met ervaren ranger
Overnachting: Balule Conservancy, tweepersoons kamer met ensuite badkamer, zwembad

Dag 5 Balule Private Game Reserve
In de vroege ochtend wordt een begeleide bush wandeling (3-4 uur) gemaakt (game walk) met een ervaren ranger. Er wordt uitleg gegeven over het lezen van sporen en het te voet zoeken naar dieren. Na de lunch wat tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving en dan in de namiddag een game drive door het Balule Conservancy. Overnachting in de Balule Conservancy in een tented camp in een tweepersoons Meru tent met badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: game walk 3-4 uur, middag game drive met ervaren ranger
Overnachting: Balule Conservancy, tweepersoons kamer met ensuite badkamer, zwembad
Afstand: 1x een 3 uur durende middaggame drive
Optionele excursie: nacht game drive in open safari auto en spotlights
Wandeling: ontspannende wandeling in langzaam tempo van ca 3-4 uur door de bush met ervaren ranger om wild te spotten

Dag 6 Balule Private Game Reserve - Swaziland
Vertrek uit het Balule Game Reserve na het ontbijt en rijden via het Kruger Nationaal Park (onderweg een game drive van ca 3 uur) naar de grens met Swaziland. Na de douaneformaliteiten verder rijden door een schitterend gebied met voornamelijk fruitteelt naar het Malotja Nature Reserve gelegen in het bergachtige deel van Swaziland. Rest van de middag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen. Overnachting in het Malotja Nature Reserve in een mountain chalet met tweepersoons slaapkamer en badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree tot het Malotja Nature Reserve
Overnachting: tweepersoons chalet met badkamer
Afstand: 200 km, ca. 3 uur rijden exclusief een 2-3 uur game drive in Kruger Nationaal Park, een shopping stop in Malelane, douaneformaliteiten en stops voor sightseeing.

Dag 7 Swaziland
Volle dag in het Malotja Nature Reserve met wandelingen en een kennismaking met de Swazi bevolking. Overnachting in het Malotja Nature Reserve in een mountain chalet met een tweepersoonsslaapkamer met badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entree tot het Malotja Nature Reserve
Overnachting: tweepersoons chalet met ensuite badkamer
Wandeling: Uitdagende wandeling van 4-6 uur door de heuvels van het Malotja Game Reserve naar een schitterende waterval

Dag 8 Swaziland – Zululand Game Reserve
Vertrek uit het Malotja Nature reserve na het ontbijt en naar Mbabane, de hoofdstad van Swaziland voor een bezoek aan een craft en medicijnen markt. Daarna rijden door Swaziland in zuidelijke richting naar de grens met Zuid Afrika’s Kwa-Zulu Natal. Aankomst in het private game reserve Ukuwela. In de middag een wandeling in het game reserve met een lokale gids langs de Msinene Rivier. Rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in de Zululand lodge in een tweepersoonssafari tent met ensuite badkamer. (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: 2-3 uur bushveld walk met lokale gids
Overnachting: tweepersoons permanent safaritent met enuiste badkamer
Afstand: 400km, ca. 5 ½ - 6 uur rijden exclusief grensformaliteiten, stops onderweg voor sightseeing lunch onderweg

Dag 9 Zululand Game Reserve
Vanmorgen wordt een game drive gemaakt in het Hluhluwe Game Reserve. In de middag een bezoek aan een Zulu dorpje voor interactie met de lokale bevolking. Namiddag wordt doorgebracht bij de lodge. Overnachting in de Zululand Lodge in een tweepersoons permanent tented lodge. (luxe permanente tent) (ontbijt, lunch, diner)

Inclusief: entreegeld Hluhluwe Game Reserve, 1x ca. 3 uur game drive), bezoek aan Zulu dorp
Overnachting: tweepersoons tented lodge met bedden en ensuite badkamer, zwembad, restaurant, en winkel


Dag 10 Zululand Game Lodge – Battlefields (Dundee)
Vertrek uit St. Lucia en rijden door het heuvelachtige achterland naar het kleine plaatsje Dundee, ooit de achtergrond voor de gevechten tussen de Zulu, de Boeren en de Britten. In de middag een bezoek het Tulana museum en daarna tijd om eventjes heerlijk te ontspannen. Overnachting in de Battlefields Country Lodge in Dundee in een tweepersoons chalet met badkamer. (ontbijt, lunch) (diner is voor eigen kosten in lokale restaurants)

Inclusief: Bezoek aan Tulana museum
Overnachting: Battlefields Country Lodge - tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, restaurant en bar.
Afstand: 350 km, ca. 5 - 5½ uur exclusief stops voor sightseeing en lunch

Dag 11 Battlefields (Dundee)
In de ochtend eerst een bezoek aan de Islandwana Battlefields en daarna een flinke wandeling over het Fugitives Drift Trail over Zululand paden in de stappen van de twee Britse vluchtelingen naar de Buffalo River. Na de wandeling een bezoek aan Rourkes Drift. Overnachting in de Battlefields Country Lodge in Dundee in een tweepersoons chalet met badkamer. (ontbijt, lunch) (diner is voor eigen kosten in lokale restaurants)

Inclusief: Bezoek aan Islandwana Battlefields en Rouke’s Drift
Overnachting: Battlefields Country Lodge - tweepersoons chalet met badkamer, zwembad, restaurant en bar.
Wandeling: uitdagende wandeling van 4-5 uur met soms flinke stijgingsgraad


Dag 12 Battlefields - Drakensbergen
Vertrek uit de Battlefields en rijden naar de Noordelijke Drakensbergen. Rest van de middag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen en te relaxen. Overnachting in het Royal Natal Thendele Camp in een tweepersoons chalet met badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entree tot het Royal Natal Nationaal Park
Overnachting: tweepersoons chalet met ensuite badkamer.
Afstand: 180 km, ca. 2 ½ uur exclusief stops voor sightseeing en lunch

Dag 13 Drakensbergen
Volle dag in de Drakensbergen met wandelingen en zwemmen in kristal heldere bergbeekjes. Overnachting in de Royal Natal Thendele Camp in een tweepersoons chalet met badkamer. (ontbijt, lunch en diner)

Inclusief: entree tot het Royal Natal Nationaal Park
Overnachting: tweepersoons chalet met ensuite badkamer
Wandeling: medium wandeling over de bergpaden naar de Tugela Gorge van ca. 5.5 uur

Dag 14 Drakensbergen
Na een vroeg ontbijt vertrek uit het Royal Natal en rijden naar Witsieshoek aan de voet van de schitterende Sentinel Peak. Hier stat de hiking trek van vandaag door de Drakensbergen naar het beroemde Amfitheater en de Tugela Falls (ca. 3000 meter hoogte) vanwaar er een schitterend uitzicht is over het landschap van Kwa-Zulu Natal. Hierna afdaling tot ca. 2300 naar de lodge met uitzicht op de Mount-Aux-Sources bergreeks. Overnachting in Witsieshoek in tweepersoonsbungalows met badkamer. (ontbijt en lunch)

Inclusief: entree voor de Sentinel Moutnain Walk trail
Overnachting: Witsieshoek tweepersoons bungalow met badkamer
Afstand: 120 km, ca. 2 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch
Wandeling: uitdagende wandeling over de bergpaden naar het Amfitheater en de Tugela Falls van ca. 5-6 uur met korte secties van stijging via touwladders

Dag 15 Drakensbergen – Johannesburg
Na het ontbijt vertrek uit de Drakensberg en rijden naar de luchthaven van Johannesburg waar de reis eindigt rond 17.00uur. (ontbijt, lunch)

Afstand: 360 km, ca. 5 uur exclusief stops voor sightseeing en lunch


Reiscode: AOL 411


REISSOM

REISSOM 15 DAAGSE “WALKING SOUTH AFRICA” COMFORT GROEPSAFARI

  • €. 2085,-per persoon (geldig van 01-01-18 t/m 31-12-19)

Deze prijs is gebaseerd op twee reizigers. Voor alleenreizenden geldt; toeslag eenpersoonskamer in Johannesburg EUR 30,- p.p. Accommodatie tijdens de safari op indeling (zonder extra kosten) of een toeslag van €. 590,- p.p. voor een éénpersoonskamer)


De prijzen voor vertrek na 31-12-19 zijn op dit moment nog niet beschikbaar.
Indien u geïnteresseerd bent graag even een e-mail berichtje naar reizen@AfrikaOnline.n
l

Vliegreis:
De genoemde reissom is exclusief de Internationale vluchten. Wel kunnen wij u vluchten aanbieden van alle bij IATA BSP aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Op aanvraag kunnen wij u een prijsopgave geven voor verschillende maatschappijen. Vluchtprijs indicatie voor deze reis: KLM EUR 650,- per persoon inclusief luchthavenbelasting voor het traject Amsterdam - Johannesburg - Amsterdam

Verlenging van de reis:
Als uw voorkeur uitgaat naar een langer of korter verblijf in Zuidelijk Afrika dan kan dat. Een reis “op maat” naar uw persoonlijke wensen kan natuurlijk ook. Als u uw wensen aan ons doorgeeft maken wij graag een leuke offerte voor u.

Vertrekdata 2019:
Januari:11, 25*
Februari: 8, 15
Maart: 8, 22
April:12*
Mei: 10
Juni: 7*, 14, 28
Juli: 12, 19
Augustus: 2, 9*, 16, 30
September: 13, 20
Oktober: 4, 18*
November: 1, 22
December: 13

Vet gedrukte data= ongeacht het aantal deelnemer wordt vertrek gegarandeerd, geen minimum aantal deelnemers
*= op deze datum wordt de tour uitgevoerd met een Duitssprekende tourleader. Het overgrote deel van de reizigers zal dan vanzelfsprekend Duitssprekend zijn.


INCL/EXCL

Reissom inclusief:
• Transfer luchthaven Johannesburg – hotel visa versa
• Overnachting op in lodges, chalet, cabins zoals beschreven in het reisprogramma (of gelijkwaardig)
• Entreegelden voor genoemde Nationale parken en excursies
• Vervoer tijdens de reis in een minibus of safari truck en 4x4
• Maaltijden zoals in de reisbeschrijving; verzorgd door lodge of rond het kampvuur door gids
• Begeleiding van een professionele Engelssprekende gids
• Informatieboekje (digitaal)

Reissom exclusief:
• Vluchten
• Luchthavenbelastingen
• €. 15,- reserveringskosten per persoon
• Eventuele brandstoftoeslag
• Annulerings/reisverzekering (kunnen bij AfrikaOnline worden afgesloten)
• Fooien
• Alcoholische en fris – dranken
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Facultatieve game drives, excursies of andere activiteiten
• Alles wat niet genoemd wordt onder inbegrepen


REISINFO

REISINFORMATIE:

Aantal deelnemers:
Onze comfort safari’s worden uitgevoerd in kleine groepjes om een zo goed en flexibel mogelijk programma aan te bieden. Kleine groepjes houdt in; meer tijd voor de reiziger, minder wachttijden en een gezellige, persoonlijke sfeer tijdens de reis. De gemiddelde leeftijd op deze tour is 38-45 maar leeftijden variëren van 20 tot 60+ jaar. Minimum leeftijd voor kinderen is 12 jaar mits begeleid door tenminste 1 volwassenen, er is geen leeftijdsgrens maar voor reizigers met een leeftijd van 65+ wordt een medisch "fitheids" verklaring gevraagd die verkrijgbaar is bij uw huisarts. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 personen/ maximum 12 deelnemers.

Taal:
Omdat de deelnemers aan bovenstaande reis uit verschillende landen komen wordt er tijdens de reis Engels gesproken door de gids (met uitzondering van de vertrekdata die zijn aangegeven met een * tijdens deze reizen wordt hoofdzakelijk Duits gesproken). De reis word begeleid door 2 gecertificeerde gidsen voor optimale kennis, informatie en individuele aandacht.

Wandelingen:

Ontspannen – 1 – 3 uur. Wandelingen voor redelijk fitte person met een klein beetje wandelervaring en conditie. Kunnen onverharde paden bij zijn, een ontspannende ochtend of middag wandeling over relatief vlakterrein met weinig of geen stijging (<200m).

Medium – 3 – 5hrs. Wandelingen voor redelijk ervaren wandelaars. Meestal op onverharde paden en mogelijk wat stijgende rout. Wandeling in redelijk tempo (200-400m).

Uitdagend - 4 – 6hrs. Wandelingen voor personen met goede conditie. Meestal met flinke stijging en over onverharde bergpaden en in een stevig tempo en soms hoogte van 2500 m >. (>400m en >3000m)

Reisbegeleiding:
Een reisbegeleider kan een reis maken of breken, alle reizen worden begeleid door 2 ervaren en deskundige gidsen om u maximale kennis, informatie en interessante tip te kunnen geven.

Visa:
Indien u in het bezit bent van een Nederlands / Belgisch paspoort wat nog tenminste 90 dagen geldig is na terugkomst van de reis, is er voor Zuid Afrika geen visum nodig. Voor Mozambique is er wel een visum nodig, dit visum moet voor vertrek uit Nederland worden geregeld. Ook dienen er nog voldoende lege pagina’s naast elkaar in het paspoort te zijn voor de benodigde stempels. Indien u in het bezit bent van een andere Nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische dan even controleren bij het Consulaat van de betreffende landen. AfrikaOnline verzorgd geen visa. Voor informatie kunt u terecht op de website van de visumdienst: www.visum.nl. Mocht men tijdens de reis niet over een geldig paspoort en/of reisdocumenten beschikken dan zijn de consequenties voor de persoon in kwestie voor eigen rekening. (wijzigingen onder voorbehoud). Reist u met kinderen onder de 18 jaar naar of via Zuid Afrika dan geldt dat u in het bezit dient te zijn van een afschrijft van het geboorte certificaat. Reist u als alleenstaande ouder of gewoon alleen met u minderjarige kind moet u tevens in het bezit zijn van een toestemmingsformulier van de andere ouder. Informeer bij Afrika Online naar de uitgebreide informatie hierover.

Hoogtepunten tijdens de reis:
Mpumalanga Panorama Route – sightseeing, game walks en game drives in Balule, Kruger Nationaal Park – game drives, Swaziland - wandelingen, culturele activiteiten, Battlefields – geschiedenis Zuid Afrika, museum, Zululand – wandelingen en game drives, Drakensbergen – wandelingen en natuurschoon. Alle wandelingen zijn geïndexeerd als ontspannen tot uitdagend, enige conditie is gewenst maar niet verplicht.

Vervoer:
Vervoer tijdens de reis is in een op maat gemaakte 4x4 safariauto met 12 stoelen en veiligheidsgordel, grote openschuifbare ramen of een Toyota Hiace safari minibus met 10 stoelen en veiligheidsgordels.

Verantwoord reizen:
Omdat er tijdens deze reis wordt gereisd door natuurgebieden is het belangrijk om te weten dat ons motto “we laten niets achter behalve ons voetafdrukken” zeer serieus word genomen. Verder ondersteunen we met deze reizen de lokale bevolking door hen in te huren als gids. Met deze reis ondersteunen we het SOS Childrens Village project door hen mee te nemen naar het Pilanesberg Game reserve om hen te leren over de natuur en het behoud ervan

Reis - Annuleringsverzekering:
Afsluiten van een reis en annuleringsverzekering is verplicht. Indien de verzekering niet via AfrikaOnline wordt afgesloten moeten de polisnummers van de beide verzekeringen voor vertrek van de reis aan AfrikaOnline schriftelijk worden doorgegeven.

Deelname:
Vanaf 12 jaar, geen maximum leeftijd. Wel moet er voor elke kind onder de 18 jaar tenminste 1 volwassenen meereizen. Tijdens de reis worden er wandelingen gemaakt die een zeker uithoudingsvermogen vereisen. De wandelingen worden ingeschaald als eenvoudig tot middenklasse wandelingen en zijn ten alle tijden optioneel. Bij alle reizen is deelname gevraagd in het inladen van de truck, het helpen bereiden van de maaltijden en natuurlijk meehelpen met de afwas. Teamspirit is deel van het plezier van het reizen in een groep

Overnachtingen:
Hotel: 1 overnachtingen in een comfortabel hotel in Johannesburg. Alle kamers zijn tweepersoons kamers met aparte bedden en een privé badkamer meestal met douche en toilet.

Cabin/Chalets/ tented lodge: 2 nachten in de Graskop Mogodi Lodge in een 2 tweepersoonskamer met badkamer (voor meer informatie zie: www.mogodilodge.co.za), 2 nachten tented camp in de Balule Conservancy in tweepersoonsamer met ensuite badkamer (voor meer informatie zie www.ilkleymanorhouses.co.za ), 1 nacht in de Kruger Park restcamp in een tweepersoons tent met ensuite badkamer (voor meer informatie zie: www.sanparks.org), 2 nachten mountain chalets in Malotja Nature Reserve (voor meer info zie: www.sntc.org.sz/tourism/facilities.asp), 2 nachten Zululand Game Lodge in Zululand in een tweepersoons safaritent met ensuite badkamer . (voor meer info zie: www.zululandlodge.com), 2 nachten Battlefields Country Lodge chalet of tented lodge, 2 nachten Drakensbergen Royal Natal Thendele Camp in tweepersoonschalet met badkamer (voor meer info zie www.kznwildlife.com) en 1 nacht in Witsieshoek Mountain Lodge (voor meer info zie: www.witsieshoek.co.za)

Maaltijden:
Tijdens de reis worden goede en gezonde maaltijden bereid van veelal locale producten. Om een idee te krijgen van hoe de maaltijden eruit zullen zien: het ontbijt zal bestaan uit cornflakes met melk, toast met jam en regelmatig een Engels ontbijt met eieren en spek, vruchtensap, koffie en thee. De lunch zal veelal bestaan uit kaas, vleeswaren, salades en brood(jes) (picknick style). Het diner zal het meest uitgebreid zijn met regelmatig bbq, roerbakschotels en de typisch Zuid Afrikaanse Potjiekos (alles in één kookpot gerecht, heerlijk !!!!) klaargemaakt boven het kampvuur. Indien er speciale diëten zijn (vanwege vegetarische voorkeur en/of allergieën) deze graag doorgeven bij boeking van de reis zodat er van te voren rekening mee gehouden kan worden. Tijdens het diner wordt ook koffie en thee geschonken. Overige dranken zijn exclusief en moeten zelf worden ingekocht. Tijdens deze reis zijn 13x ontbijt, 14x lunch en 10 diners inbegrepen in de reissom waarvan 9x ontbijt en 8x diner wordt verzorgd door de lodges, de overige maaltijden worden verzorgd door de gidsen rondom het kampvuur aan picknicktafels.

Gezondheidsvoorwaarden:
Iedereen met een goede gezondheid mag deelnemen aan deze reis.

Bagage:
Reistas (i.v.m. met de ruimte in de auto is het beste om de bagage in een reistas of rugzak mee te nemen) met maximaal 12 kg pp. Verder een rugzakje voor persoonlijke zaken als paspoort, telefoon, waterfels ect voor in de truck en tijdens wandelingen. Hiernaast mag nog een cameratas worden meegenomen.

Voorbehoud:
Agent behoudt het recht om een programma te wijzigen indien de agent dit nodig acht vanwege bepaalde condities, overmacht of onvoorziene omstandigheden. Mocht het gebeuren dat de wagen stuk gaat, zal de agent niet verantwoordelijk zijn voor
vervangende accommodatie anders dan kamperen en zal er geen compensatie zijn voor vliegtickets of dergelijke. Agent vraagt een schadeloosstelling formulier te ondertekenen bij aankomst en voor vertrek van de reis. Bij het niet tekenen van dit formulier kan de passagier geweigerd worden op de reis.

http://www.AfrikaOnline.nl – AfrikaOnline - Tel: 010 5225011

Prijs onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen
Fouten of vergissingen binden AfrikaOnline niet


Vanaf € 2085 p.p.
incl. overnachtingen, entreegelden, safari truck en maaltijden, reiscode: AOL 411

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Lees meer over ons cookie gebruik op de Cookies pagina